FSB cere prelungirea arestului Carinei Țurcan, acuzată de SPIONAJ în favoarea României. Ce INFORMAȚII SECRETE ar fi divulgat pentru forțele NATO.

FSB cere prelungirea arestului Carinei Țurcan, acuzată de SPIONAJ în favoarea României. Ce INFORMAȚII SECRETE ar fi divulgat pentru forțele NATO.
Publicat: 08/08/2018, 14:38
Actualizat: 20/11/2018, 10:52

Curtea Districtuală Lefortovsky din Moscova „a primit o solicitare din partea organelor de anchetă pentru prelungirea perioadei de arest pentru Țurcan. Materialele vor fi studiate pe data de 10 august, la ora Moscovei 10:00″, a declarat un purtător de cuvânt al instanței, precizând că ședința va fi una cu ușile închise.

Țurcan este originară din Republica Moldova și are, potrivit oficialilor români, cel puțin trei cetățenii: rusă, moldovenească și română.

În luna iunie, la cererea procurorilor, Tribunalul din Lefortovo a aprobat măsura arestării preventive pe numele Carinei Țurcan. Tribunalul orașului Moscova a decis că arestarea Karinei Țurcan este legitimă, respingând contestația apărării.

Sursele agenției de știri RIA Novosti din domeniul energetic au menționat că Țurcan ar fi lucrat în cadrul unor proiecte privind exporturile de energie electrică din Rusia în Ucraina și din Ucraina în Crimeea, în anii 2014-2015. Presa din Rusia a mai scris că Serviciul Federal de Informații o acuză pe Corina Țurcan că ar fi furnizat aceste informații României, care este membră NATO.

Avocatul Carinei Țurcan, Ivan Pavlov, a anunțat însă, în luna iulie a acestui an, că acuzația adusă de anchetatori clientei sale, fost membru al CA – Inter RAO, ar fi că aceasta ar fi transmis serviciilor de informare din Moldova informații despre companiile din complexul energetic din Federația Rusă. Avocatul a făcut acest anunț pe pagina sa de Facebook, scrie ru.sputnik.md, citând RIA Novosti.

Avocatul a precizat că a vizitat-o pe Țurcan în penitenciarul Lefortov în iulie și acolo a văzut documentele în care este formulată acuzația autorităților împotriva ei.

„Carina Țurcan este acuzată că în data de 16 august 2004 ea a devenit agent care colabora în mod confidențial cu serviciile moldovenești. În data de 21 aprilie 2015, ea a obținut versiunea electronică a proiectului Ministerului rus al Energiei privind unele aspecte ale acțiunilor companiilor rusești din domeniul energetic pe plan internațional. Iar în data de 29 septembrie 2015 (neclar unde și în ce circumstanțe — nora avocatului Ivan Pavlov), ea ar fi transmis acest document serviciilor speciale din Moldova”, a scris avocatul.

Avocatul mai spune că experții care au fost angajați de Serviciul Federal de Securitate au ajuns la concluzia că informațiile din acest document ar constitui secret de stat, dosarul fiind clasificat cu sigiliu „strict secret”.

Carina Valerievna Țurcan este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal, care se referă la spionaj, în sensul de trădare națională. În conformitate cu legislația din Rusia, acuzația de spionaj se aplică numai străinilor, iar Țurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Potrivit site-ului companiei, Țurcan este membră a consiliului de administrație al companiei Inter RAO din 2012, conducând pentru o perioada divizia geografică Moldova — Ucraina — România, potrivit platformei de știri Sputnik.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...