Fotografia unui român, folosită pe pachetele de țigări, fără acordul familiei. Familia vrea despăgubiri de milioane de euro

Fotografia unui român, folosită pe pachetele de țigări, fără acordul familiei. Familia vrea despăgubiri de milioane de euro
Publicat: 29/03/2017, 22:13

Pe milioane de pachete de țigări apare o imagine despre care se spune că este a unui român care a murit acum doi ani. Familia afirmă că bărbatul a fost internat într-un spital din Cluj și de acolo ar putea proveni imaginea.

„Cum ați fi reacționat dumneavoastră să vă vedeți părintele mort pe pachetul de țigări? (…) Am frate care stă în Arad și a cumpărat țigări și a văzut poza respectivă. Cumnați de-ai mei au găsit la lucru pachete din alte țări: Polonia, Cehia și aici în Marea Britanie cu poza lui pe pachet. În toate magazinele din Anglia au apărut de o săptămână. Am găsit în centru unde stăm, în orașul din Anglia, în centru, pe jos, pachete de țigări cu poza tatălui nostru. Nu cred că i-ar plăcea cuiva să vadă așa ceva”.

Avocatul Adrian Cuculis, care se ocupă de acest caz, a declarat, pentru Digi 24: „Discutăm de imaginea unui bărbat întins pe un pat de spital, intubat, îmbrăcat într-un tricou alb. În 2014 când a intrat în vigoare directiva europeană ce transpunea aceste imagini horror, tatăl lor a fost internat, a suferit o intervenție chirurgicală pentru care a fost necesară o anestezie totală. O să dăm în judecată în principal Ministerul Sănătății, vom chema în garanție Spitalul din Cluj, directorul de acolo, pe toți care s-au ocupat de respectiva intervenție chirurgicală și probabil vom încerca să atragem și răspunderea societăților producătoare de țigarete care au folosit această imagine pe pachetele lor de țigări”.

Doar că reprezentanții fimei producătoare de țigări dau vina pe Ministerul Sănătății: „Există trei seturi de imagini obligatorii pe care producătorii trebuie să le afișeze pe pachetele de țigarete. ne-au fost puse la dispoziție în format electronic de către Ministerul Sănătății. Fiecare set se schimbă după un an. Deci setul actual este valabil până la 31 decembrie 2017″.

Pozele respective au fost făcute, de fapt au fost selectate, de către Comisia Europeană, și pentru absolut toate există consimțământul persoanei în cauză, dacă este un adult în viață este al lui, dacă nu, este al familiei”, spune Magda Ciobanu, coordonatorul programului „Stop Fumat” din Ministerul Sănătății.

De cealaltă parte, Comisia Europeană spune că până acum, alți 60 de europeni au reclamat același lucru chiar pentru această fotografie.

„Au fost peste 60 de reclamații din mai multe state membre care fac referire la aceeași imagine. Putem spune cu siguranță că persoana din imagine nu este cea despre care vorbește familia din Cluj și orice asemănare este pură coincidență”, arată Comisia Europeană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”