Fostul sindicalist Liviu Luca, în greva foamei în închisoare

Fostul sindicalist Liviu Luca, în greva foamei în închisoare
Publicat: 02/12/2016, 17:20
Actualizat: 27/09/2018, 20:42

„A intrat în greva foamei de mai bine de zece zile, are mai multe motive. A fost transferat la Penitenciarul Rahova, în repetate rânduri, de la Penitenciarul Mărgineni. A fost transferat pentru procedure judiciare la DNA și a fost ținut sine die. Nu i s-a spus pentru cât timp. Ultima dată, de pe 2 până pe 22 noiembrie. Toate medicamentele, hainele, toate sunt la Mărgineni. A fost ținut într-o cameră cu un bolnav de hepatita C, alți delicvenți de drept comun, comndamnați pentru fapte cu violență. Susține că nu se respectă condițiile minime de demnitate umană. A fost în camere de zece deținuți pe 16 metri pătrați. Erau mai puțini de trei metri pătrați pentru fiecare deținut. A cerut și a discutat cu directorul Penitenciarului Rahova. L-a întrebat de ce, i s-a spus că este la dispoziția organelor judiciare. Da, a fost la DNA, dar asta în primele zile. După aia a fost ținut, pur și simplu. A fost plimbat cu dube mizerabile, cu geamurile deschise, s-a îmbolnăvit. Bătaie de joc, cum e în sistemul penitenciar. Nu vrea să renunțe, spune că va rămâne în refuz de hrană. Pentru drepturile domniei sale și apoi pentru drepturile tututor deținuților”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul lui Liviu Luca, Ioan Georgescu.

Fostul sindicalist Liviu Luca a fost condamnat pe 22 iulie, definitiv, la șase ani de închisoare în dosarul Petromservice, acesta fiind încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

În aceeași cauză, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la șase ani și două luni de închisoare, în timp ce afaceristul Ovidiu Țurcan a fost condamnat la cinci ani și zece luni, iar un fost director al Petromservice, Gheorghe Șupeală, a primit o pepdeapsă de șase ani de detenție.

Potrivit deciziei Curții de Apel, alte opt persoane au primit pedepse cuprinse între un an de închisoare cu suspendare și patru ani de detenție.

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Țurcan și foștii directori ai Petromservice Gheorghe Șupeală și Zizi Anagnastopol au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani și delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Șupeală, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhâlțeanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimiși în judecată pentru delapidare, iar Sorin Ovidiu Vîntu și Octavian Țurcan pentru complicitate la delapidare și spălare a banilor.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2005, Liviu Luca a devenit, în mod indirect, acționarul majoritar al SC Petromservice SA, prin achiziția a 49,35% din acțiunile societății realizată prin intermediul companiei Elbahold Ltd (înmatriculată în Cipru), la care avea calitatea de beneficiar real în sensul prevăzut de Legea 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor și de Directiva 2005/60/CE. „În acest mod, inculpatul Luca Liviu a controlat activitatea ulterioară desfășurată de SC Petromservice SA, prin exercitarea dreptului de vot al Elbahold Ltd în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, ceea ce i-a permis desemnarea unor persoane apropiate în funcțiile de membri ai Consiliului de Administrație, director general și director financiar”, a arătat Parchetul instanței supreme.

Anchetatorii au stabilit că Liviu Luca era ajutat la administrarea companiei de către Sorin Ovidiu Vîntu, care a finanțat preluarea pachetului de acțiuni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic