Fostul șef al SPP lansează acuzații dure: Subordonarea Serviciului, „ținta unor persoane cu funcții de conducere în Ministerul de Interne”

Fostul șef al SPP lansează acuzații dure: Subordonarea Serviciului, „ținta unor persoane cu funcții de conducere în Ministerul de Interne
Publicat: 06/02/2018, 08:39
Actualizat: 06/02/2018, 11:17

„Deși nu sunt un apropiat al domnului Dragnea, îl știu ca un om ponderat, echilibrat și greu de convins, dacă nu ai argumente. De aceea nu îl suspectez de o decizie luată din alte considerații, vis-a-vis de Serviciul de Protecție și Pază, decât cele expuse în mod public. Nu pun la îndoială faptul că este convins că informațiile pe care le-a primit, în legatură cu această temă, sunt adevarate. (..) Ceea ce știu este faptul că subordonarea acestei structuri a fost permanent ținta unor persoane cu funcții de conducere în Ministerul de Interne”, a scris Dumitru Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Iliescu susține că, deși Dragnea a refuzat la numirea în funcția de președinte al Camerei Deputaților protecția SPP, a solicitat să îi fie desemnat un aghiotant în care avea încredere.

„Din datele pe care le am, domnul Dragnea a fost informat în faza inițială de un fost ofițer al instituției. (..) În anul 2015, în perioada în care domnul Victor Ponta era internat în spitalul din Turcia, domnul Dragnea i-a făcut o vizita acestuia. Ofițerul SPP l-a însoțit, dar în mod ilegal. Și-a luat concediu, nu a solicitat aprobare pentru deplasarea în străinătate, conform regulamentelor militare, și nu a informat conducerea SPP despre această misiune. Nu am nicio îndoială că i s-ar fi dat imediat aprobarea și că s-ar fi luat toate măsurile ce se impun pentru o astfel de activitate”, mai spune fostul șef al SPP.

Ulterior, la întoarcerea în țară, acesta a fost concediat, susține fostul șef al Serviciului.

„Dupa trecerea în rezervă, domnul Dragnea l-a ajutat pe acest fost ofițer SPP să fie numit Secretar de Stat în Guvern și membru în mai multe consilii de administrație. La scurt timp, după aprobarea demisiei din SPP, a fost contactat de ofițeri dintr-o altă structură de informații, și i s-a propus să colaboreze cu ei. Din acel moment domnului Dragnea i s-au furnizat o serie de informații referitoare la acțiunile ilegale ale conducerii SPP, îndreptate împotriva demnitarilor protejați. Nu cunosc dacă informațiile furnizate sunt corecte sau nu, dar cunosc modul în care o informație falsă se poate prezenta ca adevarată”, a scris Iliescu.

Iliescu precizează că ar putea fi vorba de o acțione de manipulare și dezinformare.

„Însă pentru a ne convinge dacă lucrurile stau așa sau nu, este necesar ca Parlamentul, prin comisiile de specialitate competente, să deruleze o anchetă în acest sens și să-i audieze pe ofițerii de protecție și pe aghiotanți dacă cei din conducerea SPP le-au cerut date despre demnitari, altele decât cele pentru îndeplinirea misiunilor de protecție. În același timp, având în vedere faptul că s-a renunțat la protecția din partea organului de stat abilitat să faca acest lucru, este necesar ca structura competentă din Parchetul General să înceapă cercetarile pentru a determina persoanele din SPP, ale căror acțiuni ilegale au condus la luarea acestei decizii de către Presedinții celor două Camere ale Parlamentului și de către membrii Guvernului în frunte cu Primul-ministru, această decizie punând în mod evident în pericol Siguranța Națională, prin crearea unei stări reale de vulnerabilitate în ceea ce privește protecția demnitarilor, parte componentă a acțiunilor menite să o realizeze”, susține Dumitru Iliescu.

Liviu Dragnea l-a acuzat, în repetate rânduri, pe Lucian Pahonțu, șeful SPP de implicare politică.

În susținerea lui Dragnea a venit și Paul Stănescu, vicepremier, care spune că a fost abordat de o persoană care i-ar fi transmis mesajul lui Pahonțu, prin care îi promitea chiar șefia PSD, după ce Liviu Dragnea va fi „executat”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?