Fostul ministru Vlad Voiculescu anunță că îi dă în judecată pe Firea și pe managerul spitalului Sf. Maria

Fostul ministru Vlad Voiculescu anunță că îi dă în judecată pe Firea și pe managerul spitalului Sf. Maria
Publicat: 19/03/2017, 17:25

„Îi voi da în judecată pe doamna Gabriela Firea și pe domnul Narcis Copcă. Voi avea plăcerea să prezint întregul fir al evenimentelor foarte curând. Si va fi interesant”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook, atașând un clip cu declarații ale lui, ale Gabrielei Firea și ale lui Narcis Copcă, în legătură cu activitatea Spitalului Sfânta Maria, Vlad Voiculescu susținând că unitatea medicală nu este pregătită de efectuarea unor transplanturi pulmonare.

„La începutul lunii decembrie, domnul manager (și medic, și cercetator, etc.) Narcis Copcă împreună cu avocații săi și sub oblăduirea doamnei primar Gabriela Firea și-au permis să amenințe medici din cele mai mari centre de transplant pulmonar din Europa (Germania, Belgia, Austria, Olanda) pe care îi invitasem pentru o vizită colegială în România. Consecințele comportamentului lui Narcis Copcă se văd acum când pacienții români care ar trebui să beneficieze de transplantul pulmonar nu mai sunt primiți nici măcar pentru prima evaluare la centrul de transplant unde au fost operati aproape 40 pacienți români”, a completat Voiculescu.

În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, Vlad Voiculescu susține că fiind „șefă peste mai multe spitale din Capitală și cel mai popular om din PSD” nu s-a gândit „nicio clipă când a pus viața pacienților care aveau nevoie de transplant în pericol”.

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat un control la Spitalul Clinic Sfânta Maria din Capitală, în perioada noiembrie-decembrie, în urma căruia a decis că se impune verificarea unor contracte și recuperarea sumei de 2.811.456 lei, reprezentând servicii medicale prestate și nedecontate în 2015 de către CASMB. În urma controlului s-a constatat că procesul de acreditare a unității spitalicești a fost întârziat cu doi ani, la solicitarea spitalului, prin replanificarea vizitei de evaluare din anul 2014 până în 2016.

Totodată, spitalul a fost clasificat provizoriu, între 26.05.2011 – 13.02.2013, în categoria II cu program de conformare pentru a putea obține finanțarea corespunzătoare clasificării.

În 2006, Ministerul Sănătății a încheiat contractul de management cu Narcis Copcă, pe o durată de trei ani, la care au fost încheiate ulterior trei acte adiționale. În 2009, la încetarea mandatului, contractul managerului Narcis Copcă a fost prelungit cu încă trei ani printr-un ordin al ministrului interimar al Sănătății și prin Actul adițional 3/19.11.2009 la contractul de management 275/2006, cu încălcarea prevederilor legale, se arată în raport.

De asemenea, în 2004-2005, Spitalul Sfânta Maria a încheiat un contract cu Centrul Medical Med-As 2003 SRL, iar în perioada 2006 – 2016 nu a înștiințat și nu a mai solicitat avizul Ministerului Sănătății și/sau al Primăriei Municipiului București pentru derularea contractelor de asociere în participațiune cu Med-As și pentru încheierea actelor adiționale prin care contractele au fost prelungite cu perioade cuprinse între cinci și 19 ani. Astfel, în perioada 2005 – 2015, din prestarea serviciilor medicale de către Med-As au fost realizate venituri totale de 32.537.098,10 lei, cheltuieli de 29.148.278,18 lei și un profit de 3.388.819,92 lei, din care cota spitalului Sfânta Maria a fost de doar 291.002,58 lei, se arată în raport.

Narcis Copcă a depus o plângere pe numele lui Vlad Voiculescu la DIICOT, acuzându-l pe ministru de abuz în serviciu. Medicul susținea că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, urmărește „o mușamalizare a acuzațiilor gave care i se aduc”, în ceea ce privește „refuzul plății serviciilor pentru pacientul Dumitru Simiraș, urmat de decesul acestuia”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european