Fosta judecătoare care l-a condamnat pe Voiculescu cere lămuriri despre excluderea sa din magistratură: Au fost deschideri de corespondență și interceptări

Fosta judecătoare care l-a condamnat pe Voiculescu cere lămuriri despre excluderea sa din magistratură: Au fost deschideri de corespondență și interceptări
Publicat: 12/07/2017, 17:27
Actualizat: 26/03/2019, 04:05

„Am primit o citație în calitate de persoană vătămată în dosarul în care eu am făcut plângere dupa excluderea mea din magistratură. Doresc să aflăm pe această cale motivul care a determinat excluderea mea din magistratură. Mi-aș dori să se facă verificări extinse. Am identificat mai multe legături de cauzalitate și am reflectat mai multe ipoteze organului de urmărire penală. Am cerut să se verifice o legătură de cauzalitate între excluderea mea din magistratură și o posibilă introducere a unor căi extraordinare de atac, o revizuire, o contestație în anulare sau o plângere la CEDO. Au fost mai multe infracțiuni, spre exemplu fals privind apartenența la masonerie, alte falsuri, alte deschideri de corespondență, interceptări a unor sisteme informatice, sunt vizate mai multe”, a spus Camelia Bogdan, la intrarea în unitatea de parchet.

Judecătoarea și-a manifestat teama că ar fi putut „deranja” anumite persoane prin deciziile pe care le-a dat în instanță.

„Am temerea că pronunțând astfel de soluții, cerând recuperarea efectivă a banilor sifonați de la bugetul de stat, aș fi putut deranja anumite persoane și anumite interese. Nu mă refer doar la infractori, există posibilitatea ca să existe o protecție în magistratură a acestor cercuri de interese. De aceea m-am adresat organelor de urmărire penală”, a explicat Bogdan.

Magistratul a adăugat că a formulat plângeri încă din anul 2016.

„Mă refer la acele scurgeri de informații confidențiale, deoarece domnul Dan Voiculescu a fost ținut la curent cu executare de către conducerea Tribunalului București, luând cunoștință de aceste acte, am sesizat pe 13 noiembrie 2015 organele de urmărire penală. Există evidențe care trebuie probate de organele de umărire penală. Eu am cerut în privința tuturor magistraților, în dosarele pe care le mai am pe rol, să se publice lista. Adică, nu e doar problema domnului șef al Inspecției Judiciare”, a conchis Camelia Bogdan.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Decizia Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acțiuni introduse pe rolul Inspecției Judiciare. Juriștii au stabilit că magistratul a săvârșit o abatere disciplinară în condițiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcționarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluționare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă. Cauza a ajuns la Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistrații luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

Ulterior, Camelia Bogdan a depus o plângere la DNA, prin care a cerut ca procurorii să ancheteze legalitatea excluderii ei din magistratură.

În paralel, magistratul a cerut Parchetului General redeschiderea anchetei ce o vizează pe Mariana Ghena, președintele CSM, pe care o acuză că ar fi dobândit ilegal o locuință socială, deși avea deja o locuință proprietate personală.

Fostul judecător Camelia Bogdan preciza, în martie, pentru Agenția de presă MEDIAFAX, că a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) redeschiderea anchetei în ceea ce o privește pe Mariana Ghena.

În sesizare, fostul judecător Camelia Bogdan acuză faptul că soluția de netrimitere în judecată dată în 2008 de procurorul Dumitru Cismaru în ceea ce o privește pe Mariana Ghena, actualmente președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fostă președintă a Curții de Apel Galați, este nemotivată în fapt, fiind omisă analiza faptelor în privința cărora planează suspiciunea că, împreună cu Tudor Ghena, avocat al Baroului de Avocatură Galați, Mariana Ghena ar fi dobândit o locuință socială, deși avea deja o locuință proprietate personală.

Ulterior, locuința socială ar fi fost cumpărată de tatăl președintelui CSM, susține Camelia Bogdan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice