Firea amenință cu un „sondaj” pentru demolarea Cathedral Plaza și îi cere arhiepiscopului Robu să-l înlocuiască pe preotul care a jignit-o pe Facebook

Publicat: 16/05/2017, 23:34
Actualizat: 20/05/2017, 18:08

„Primarul General, Gabriela Firea, i-a adresat în cursul zilei de 16 mai 2017 o scrisoare Arhiepiscopului Ioan Robu prin care îi solicită înlocuirea din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București a preotului Francisc Doboș, pe care îl acuză de conduită inadecvată poziției sale de prelat și de reprezentant oficial al Bisericii Catolice. Acest lucru survine în urma unor luări de poziție total inadecvate, atât prin comunicate oficiale cât și prin postări pe rețelele de socializare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului București.

„Nu vreau ca relațiile dintre Primăria Capitalei și Arhiepiscopia Romano-Catolică să fie încordate din cauza faptului că o persoană nu înțelege să se comporte în mod civilizat. Poate n-ar fi rău ca preotul Francisc Doboș să citească o predică ținută de Papa Francisc cu ceva vreme în urmă, în care am găsit un citat foarte elocvent pentru situația în care ne aflăm: «Ați auzit că s-a spus celor din vechime: Să nu ucizi! Dar eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va fi condamnat la judecată. Cu aceasta Isus ne amintește că și cuvintele pot să ucidă! Când se spune despre o persoană că are limbă veninoasă, ce vrea să se spună? Că ucid cuvintele ei! De aceea, nu numai că nu trebuie atentat la viața aproapelui, dar nici nu trebuie revărsat asupra lui veninul urii și lovit cu calomnia. Nici nu trebuie să fie vorbit de rău. Ajungem la bârfă: și bârfa poate să ucidă, pentru că ucide faima persoanelor! Și este atât de urât a bârfi»”, a precizat Gabriela Firea.

În finalul scrisorii, edilul și-a exprimat speranța edificării unei relații bazate pe încredere și respect reciproc între Primăria Capitalei și Arhiepiscopia Romano-Catolică.

„Îi voi întreba și eu pe bucureșteni într-un sondaj dacă sunt de acord să dăm câteva milioane de eruo ca să demolăm această clădire în doi timpi și trei mișcări, cum cere Arhiepiscopia. Eu am o dispoziție de instanță, dar eu pot să semnez o dispoziție de primar ca să pun în operă decizia instanței, doar după ce primesc avizul de la Ministerul Culturii, și pe de altă parte un proces pe rol în care noul proprietar solicită punerea în legalitate a acestei construcții, care are toate documentele. Nu am niciun interes și resping orice atacuri și acuzații și voi merge în instanță dacă ele vor continua”, a declarat Gabriela Firea, într-un interviu la Antena 3.

Vineri, 12 mai 2017, Primarul General al Capitalei a trimis către Ministerul Culturii și Identității Naționale o cerere privind eliberarea avizului privind desființarea imobilului „Cathedral Plaza”, situat în București, str. Gral Berthlot nr. 11-15 și str. Lutherană nr. 15 și 15A. Primăria precizează că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcții care se fac în zonele de protecție a monumentelor, așa cum este, în acest caz, Catedrala Sf. Iosif.

„Subliniem încă o dată că înainte de efectuarea oricărui demers pentru demolarea acestui imobil, este obligatorie realizarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de desființare a construcției, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate”, potrivit sursei citate.

Reacția lui Doboș

„Cred că doamna primar general și-a dat seama că a întrecut măsura, vineri, 12 mai, somându-l public pe IPS Ioan Robu și insinuând că ar servi grupuri de interese.Eu am sărit ca ars aici, pe facebook, la un asemenea tupeu.Azi, doamna primar, încearcă s-o dreagă, cerând demiterea mea. În Biserica Catolică avem o vorbă: moare un papă, se alege altul. Oricare ar fi purtătorul de cuvânt, poziția ARCB în cazul Cathedral Plaza rămâne neschimbată.Țin să precizez, de asemenea, că în cazul Cathedral Plaza nu este prima persoană care a încercat de-a lungul anilor să intimideze ARCB, solicitând tăcerea Arhiepiscopului Ioan Robu sau a purtătorului de cuvânt”, a reacționat pe Facebook, Francisc Doboș.

Cine este Francisc Dobos aflați în materialele de mai jos:

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA