După o noapte albă, mii de români au venit la Palatul Regal pentru a-i aduce un omagiu Regelui Mihai. Primii reprezentanți ai Caselor Regale care sosesc vineri la București. Programul funeraliilor

Publicat: 15/12/2017, 18:23

Rândul de oameni s-a întins până la Sala Palatului, iar pentru a intra în Palatul Regal, românii au așteptat și nouă ore.

Imagine surprinsă la ora 2.00 noaptea

Fostul principe Nicolae a mers, joi, la Palatul Regal, unde a stat de vorba cu oamenii din mulțime. Nicolae a refuzat să facă declarații presei.

„Sunt alături de țară și popor, cum a fost bunicul meu întotdeauna”, i-a spus Nicolae unui bărbat.

Oamenii care așteptau la rând pentru a ajunge la catafalcul Regelui i-au transmis mai multe mesaje de susținere lui Nicolae, unii povestindu-i cum l-au cunoscut peRegeleMihai.

Fostul principe a fost însoțit de logodnica lui.

„Știu foarte multe lucruri frumoase despeRegeleMihaide la mama și de la bunicii mei, care sunt monarhiști convinși. Am învățat de la ei căRegeleMihai, dar și înaintașii lui, au făcut lucruri foarte bune pentru România, iar eu am venit azi din respect pentru Casa Regală”, spune Andrei Mihalache, în vârstă e 18 ani.

„Am venit să-mi iau rămas bun de laregelenostru. De asemenea, am venit să-i recunosc statutul de rege și să-i aduc tot respectul cuvenit”, susține Ana Meleșcanu, în vârstă de 30 de ani.

„Foarte multă vreme ni s-a ascuns adevărata istorie, chiar și după Revoluție. Eu am venit azi aici în semn de respect față de tot ce a făcut Casa Regală pentru România. Sunt dezamăgită de cei care ne conduc acum, pentru că nu se vor ridica niciodată la nivelul regelui”, spune și Cristina, 31 de ani.

Rândul de oameni începea de la Sala Palatului

Prințul Charles și Regele Juan Carlos sosesc vineri la București

Mai mulți reprezentanți ai Familiilor Regale din Europa și alte țări ajung, vineri, în București, pentru funeraliile regelui Mihai.Printre aceștia se numără prințul de Wales, regele Juan Carlos I al Spaniei și regina Sofia și Marele Duce de Luxemburg, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

În cursul zilei de vineri sunt așteptați să sosească în Capitală Regina Sofia a Spaniei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Regina Sofia a Spaniei, Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteța Sa Regală Principele de Wales, Excelența Sa Șeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa al Bahrein, Alteța Sa Principesa Anne de Ligne, Cavalerul Charles de Fabribeckers, Alteța Sa Regală Principele Eberhard de Wurttemberg, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Dominic al Austriei, Alteța Sa Regală Principesa Irina a Greciei, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Karl al Austriei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De asemenea, mai sunt așteptați să ajungă Alteța Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Martin al Austriei, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Katharina a Austriei, Alteța Sa Regală Principele Nikolaos al Greciei, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Leka II al albanezilor, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Elia a albanezilor, Alteța Sa Regală Principele Emmanuel Philibert de Savoia, Alteța Sa Regală Marele Duce de Baden, Alteța Sa Imperială și Regală Marea Ducesă de Baden, Alteța Sa Regală Ducele de Braganza, ASR Principesa Chantal a Franței, Baronul Francois Xavier de Sambucy de Sorgue, Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud, Alteța Sa Imperială și Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei, Alteța Sa Imperială și Regală Principele Georg al Prusiei, Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Alexandru II al Serbiei, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Ecaterina a Serbiei, Alteța Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Regele Simeon al II-lea al Bulgariei și Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei au ajuns, joi, la București.

La funeraliile regelui Mihai au confirmat participarea Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei și Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, potrivit listei participanților publicată de Casa Regală a României.

În ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 10.30, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La ora 10.55, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. Accesul presei este liber.

La ora 11.15, sicriul va fi așezat în mașina mortuară.

De la ora 11.25 la ora 12.15, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

De la ora 12.30 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul și presa nu vor avea acces în catedrală.

Între ora 14.00 și ora 18.20, cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeș.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Prezența presei nu va fi permisă în incinta Noii Catedrale, nici înainte, nici pe parcursul ceremoniei de îngropare. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului