După Dăncilă, Dragnea anunță și el că merge în vizită în Israel, în aceeași perioadă cu premierul. Cine suportă costurile

După Dăncilă, Dragnea anunță și el că merge în vizită în Israel, în aceeași perioadă cu premierul. Cine suportă costurile
Publicat: 25/04/2018, 15:19

„Președintele PSD, Liviu Dragnea, se află în perioada 25-26 aprilie într-o vizită în statul Israel, la invitația Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. în contextul aniversăii în 2018 a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-israeliene, precum și a 70 de ani de la declararea independenței statului Israel”, se arată într-un memorandum intern aprobat de conducerea Camerei Deputaților.

Potrivit documentului, Liviu Dragnea va avea convorbiri cu premierul israelian. „Această acțiune are caracter parlamentar”, se mai menționează în memorandumul intern.

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat suportarea cheltuielilor pentru transportul internațional, cazarea, diurna, asigurări de sănătate și contra accidentelor și a cadourilor simbolice.

Și Guvenul a anunțat că prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitația omologului său israelian, Benjamin Netanyahu, unde va avea întâlniri și cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, precum și cu liderul opoziției din Knesset, Isaac Herzog.

„Agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, și cu liderul opoziției din Knesset, Isaac Herzog. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului. Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referință pentru relația bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte și 100 de ani de la crearea statului român modern”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Premierul este însoțit și de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Această vizită vine în contextul în care Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentanții Guvernului au susținut, vineri, că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria „Documente confidențiale” și își va păstra caracterul până la o decizie finală, se arată într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

„Caracterul documentului este stabilit de către inițiator, potrivit legislației și normelor de tehnică legislativă. În cazul la care faceți referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis să înainteze Memorandumul spre dezbatere, în ședința de Guvern, la categoria „Documente confidențiale”. Decizia de clasificare a documentului în această categorie a fost luată din considerente de politică externă și poziționare a României, până la momentul finalizării procesului de consultare și adoptare a deciziei finale”, se arată într-un răspuns al Guvernului la solicitarea MEDIAFAX de a oferi mai muolte informații despre memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vineri, Klaus Iohannis anunța că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei la Ierusalim.

Primul care a vorbit despre acest memorandum a fost președintele PSD, Liviu, Dragnea, care a anunțat de joi seara că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentreu mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...