După ce procurorii au cerut arest la domiciliu, IPS Teodosie susține că este victima unei înscenări: „Diavolul îmi vrea răul”

După ce procurorii au cerut arest la domiciliu, IPS Teodosie susține că este victima unei înscenări: „Diavolul îmi vrea răul
Publicat: 19/05/2017, 12:52
Actualizat: 05/06/2018, 14:15

„Am constatat cu stupoare că în 2017 se practică încă înscenări, într-o manieră grosolană. Îmi asum ceea ce spun”, a declarat, vineri, avocatul, precizând că documentul respectiv a fost falsificat, fiind întocmită „o capcană”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Această cerere de înlocuire a măsurii controlului cu arestul la domiciliu privea un înscris pe care l-ar fi semnat Înaltul Teodosie la data de 12 mai, pentru ca Primăria din Ovidiu să elibereze un înscris pentru suprafețele de terenuri deținute de o cooperativă care gestionează terenurile. Ori, această adeverință se eliberează de Primărie cu o zi înainte, pe 11 mai. Ca atare, se vede că nu era necesar nici un înscris pe 12 mai, a doua zi. Era clar că a fost întocmit doar de capcană. De asemenea, după ce Înaltul Teodosie – vorba vine – ar fi semnat acea adeverință, se face o corectură, nu știm de către ce persoană, și se schimbă anul din 2016 în 2017. În mod fals. (…) Fals dovedit pentru că în dreptul schimbării anului este semnătura celui care și-ar asuma. (…) Cât de departe poate să meargă zelul, în ziua de astăzi, așa încât să ajungem al asemenea ipoteze”, a spus Maria Vasii.

Potrivit avocatului, în documentul respectiv nu se menționează nimic de APIA, fiind doar o împuternicire pentru o Primărie: „Nu vorbește niciunde de APIA. În acest înscris este o dovadă care ar arăta că a fost o împuternicire emisă pentru ca o primărie să emită o adeverință de suprafață. (…) Se spune că a fost emis în 12, ca o împuternicire pentru primărie. Dar, înscrisul de la primărie este emis în data de 11, deci despre ce discutăm atunci? (…) Am încredere că judecătorul va da soluția corectă”, a afirmat avocata.

Întrebată de jurnaliști dacă are informații despre existența unui eventual mandat de ascultare, avocatul a răspuns: „Nu mă interesează!”.

La rândul său, întrebat cine i-ar vrea răul, Arhiepiscopul Tomisului a spus că „Diavolul îmi vrea răul!”.

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, va afla luni dacă va fi judecat în stare de arest la domiciliu, în dosarul „Nazarcea”, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obținere fără drept de fonduri europene, după ce instanța a amânat, vineri, să se pronunțe.

DNA a cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul la domiciliu susținând că IPS „a demarat activități de accesare a fondurilor europene”, deși acest lucru îi era interzis în cadrul controlului judiciar.

Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de IPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna