2744 vizualizări 14 oct 2016

Poliţistul afirmă că îi este milă, în primul rând pentru că ursul a fost ucis de prostia speciei umane. „Un urs a ajuns din greşeală prin Sibiu, astfel că pe străzile oraşului se auzeau răcnete, dar nu ale ursului”, spune Godină. 

Acesta relatează discuţiile purtate de poliţişti în timpul operaţiunii de salvare. „Ursuuu, băăă, ursuuuuu, fugiţi!!! Aşa răcnea un participant la acţiunea de capturare a ursului”, susţine acesta. 

„Ursul umbla dezorientat pe străzi cu gloata de oameni pe urmele lui. Gloată care făcea gălăgie şi atenţiona pe toată lumea că e pe urmele unui urs, făcându-i pe unii trecători să creadă că în Sibiu a pătruns Godzila. La un moment dat, unul mai deştept răcnea cât îl ţineau plămânii: Linişteeeeee!!! Nu-şi dădea seama că tocmai el făcea gălăgie”, continuă acesta. 

O maşină de poliţie a fost tot timpul pe urmele ursului, iar poliţiştii din acea maşină primeau, după cum susţine Godină, ordin prin staţie să dea peste animal, „să intre cu maşina în el”. 

„Noroc că au fost mai deştepţi decât şeful lor şi nu au făcut asta”, completează acesta. 

În momentul în care usrul a intrat într-o curte care avea poarta deschisă, unul dintre poliţiştii din maşina care-l urmărea a avut ideea să blocheze poata cu autoturismul, astfel că animalul nu mai avea pe unde să evadeze. 

„Trebuia doar să vină un nene cu arma aia cu tranchilizant şi să-l nimerească. Şi a venit. A pus arma la ochi şi a tras. Ursul a căzut imediat şi poliţiştii de acolo s-au bucurat, având un sentiment de bucurie că totul s-a încheiat cu bine”, susţine Godină.

După lovitura reuşită, unul dintre oamenii legii a întrebat dacă este normal să curgă atât de mult sânge. Răspunsul l-a uimit. 

„-E normal să îi curgă aşa mult sânge?
-Da, normal.
-Păi şi în cât timp îşi revine?
Omul s-a uitat mirat la poliţist.
-Cum adică să-şi revină? Păi eu nu-s cu tranchilzantul, io am tras cu glonţ. Nu-şi mai revine.
Ştiu, pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da”, relatează Godină, încheind rezumatul operaţiunii de capturare.

Poliţistul se arată revoltat de faptul că în acest caz nu a existat nici măcar o încercare de a tranchiliza ursul, comparând declaraţiile privitoare la încercările nereuşite de tranchilizare cu dorinţa de a câştiga la LOTO fără a pune nici măcar un bilet. 

„Pentru că în România avem o poliţie modernă şi bine dotată, toate convorbirile de pe staţiile radio rămân înregistrate, inclusiv aia cu şeful inundat de adrenalină care striga ca ursul sa fie lovit cu maşina”, încheie Marian Godină mesajul său. 

Citește și: