Dosarul meciurilor din Liga I. Mitică Dragomir și administratorul RCS&RDS, anchetați pentru o șpagă de 3,5 milioane de euro

Dosarul meciurilor din Liga I. Mitică Dragomir și administratorul RCS&RDS, anchetați pentru o șpagă de 3,5 milioane de euro
Publicat: 05/05/2017, 16:37

Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile și îl urmăresc penal pe Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru luare de mită și complicitate la spălare de bani, acuzându-l că ar fi cerut o mită de 3,5 milioane de euro, din care a primit doar 3,1 milioane de euro, de la Ioan Bendei, administratorul companiei de cablu și televiziune RCS&RDS, pentru a menține derularea contractului de transmisie a meciurilor de fotbal din Liga I în perioada 2008-2011, deși compania nu și-ar mai fi respectat obligațiile.

În dosar mai sunt urmăriți penal Ioan Bendei, pentru dare de mită și spălare de bani, Alexandru Oprea, fostul director general al RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei, coordonatorul activității juridice a companiei, pentru complicitate la dare de mită și la spălare de bani. Totodată, mai sunt urmăriți penal fiul lui Mitică Dragomir, Bogdan Dragomir, patronul firmei Crystal Palace Ballroms, pentru complicitate la luare de mită și la spălare de bani, precum și Florin Bogdan Bădiță, administratorul firmei respective, pentru spălare de bani și complicitate la luare de mită.

Procurorii DNA arată că în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro, din care ar fi primit 3,1 milioane de euro de la Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, „în scopul atât de a îndeplini cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum și de a îndeplini acte contrare acestora”.

Dragomir a cerut banii respectivi în contextul în care RCS&RDS câștigase de la LPF, în 2008, drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I pentru perioada 2008-2011, contra sumei de 101.150.000 de euro, cu tot cu TVA.

În 2009, din cauza crizei economice, RCS&RDS ar fi solicitat LPF condiții mai avantajoase pentru contractul respectiv, iar în schimb Mitică Dragomir ar fi cerut ca RCS&RDS să coopteze într-un alt contract pe firma fiului său, Bogdan Dragomir, Crystall Palace Ballroms, pe care de fapt o controla Mitică Dragomir.

„Conținutul contractului a fost anume conceput de părți astfel încât să creeze aparența unei asocieri tipice și să mascheze cât mai bine voința lor reală internă, aceea de a da, respectiv de a lua mită.
În baza acestui contract, în perioada 18.08.2009 – 10.05.2011, compania de televiziune prin cablu a plătit societății respective, în 27 de tranșe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei)”, arată procurorii DNA.

În perioada 2015-2016, RCS&RDS și firma lui Bogdan Dragomir „au acționat pentru „spălarea” și „curățarea” sa de caracterul infracțional, în scopul disimulării originii ilicite a acestuia”, arată DNA.

Până la urmă, în 2016, RCS&RDS a cumpărat cu totul afacerea pe care o derula cu compania lui Dragomir.

Amănuntele acestui dosar penal au ieșit la iveală mai demult, odată cu dosarul în care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Grup, a fost acuzat de șantaj la adresa lui Ioan Bendei de la RCS&RDS, tocmai cu această afacere penală dintre compania de cablu și Mitică Dragomir. În dosarul de șantaj au mai fost puși sub acuzare și Dan și Camelia Voiculescu. Prima instanță a dispus deja condamnări în acest dosar de șantaj – 3 ani și 6 luni pentru Alexandrescu, doi ani pentru Dan Voiculescu (care execută deja pedeapsa de 10 ani din dosarul fraudării ICA), precum și doi ani cu suspendare pentru fiica acestuia, Camelia Voiculescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican