Dosarul Gigină a fost trimis la Judecătoria Sector 1 București

Dosarul Gigină a fost trimis la Judecătoria Sector 1 București
Publicat: 08/06/2018, 18:12
Actualizat: 25/03/2019, 20:19

„Trimite cauza având ca obiect rechizitoriul nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, prin care au fost trimiși în judecată inculpații Oprea Gabriel (…), Mazilu Petre (…) și SC GENERAL MPM IMPEX SRL (…), pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, (…) spre competentă soluționare Judecătoriei Sectorului 1 București, instanță căreia i se va trimite dosarul. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

Fostul ministru de Interne,Gabriel Oprea a venit vineri, la Curtea Supremă și a remarcat că este singurul om din țară trimis în judecată pentru ucidere din culpă stând pe bancheta din spate.

„Cred că sunt primul sau singurul om din România care este trimis în judecată pentru ucidere din culpă, stând pe bancheta din spate a mașinii. Cât am fost ministrul Apărării, am circulat cu mașina mea și pe banii mei. La Ministerul de Interne mi s-a spus că sunt alte reguli, iar eu sunt un om disciplinat (…) Vreau să spun foate clar că, în acea zi de 20 octombrie 2015, acest dispozitiv de păzire ( în care se afla polițistul Bogdan Gigină) exista în baza unui ordin și semnat și aprobat de chestorul Voicu, care era șeful Brigăzii Rutiere,” a declarat Gabriel Oprea.

Vineri a avut loc, la Înalta Curte de Casație și Justiție, primul termen în cameră preliminară în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

„Niciodată nu am cerut motocicletă sau dispozitiv, nici în perioada în care am fost premier intermiar. În ziua de 20 octombrie am avut trei activități importante, am avut ședință de Guvern, am fost la Palatul Cotroceni, unde m-am văzut cu domnul Iohannis. Știam că am o întâlnire la SRI Băneasa, iar în jur de 18.30 am ajuns la SRI în Băneasa,” povestește Oprea.”În momentul accidentului și mașina de Poliție și cea în care mă aflam avea viteza de 58 de km. Nu am văzut accidentul, am fost prefect, ministrul Administrației, am fost la toate accidentele, catastrofele, nu aș fi sărit în groapă dacă aș fi văzut accidentul? Mi-a spus ceva aghiotantul, cred că s-a întâmplat ceva. Am ajuns acasă, stau în Cotroceni, mi-a spus: cred că a avut un accident motociclistul. Am dat telefon, am vorbit cu domnul Arafat sau cu domnul Tobă, se poate verifica, am spus vin acolo. Mi s-a spus că motocilistul a fost luat și sunt proceduri medicale la spital, nu vă recomandăm să veniți, se face cercetarea de către Parchet.”

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, în luna mai 2018, în dosarul în care este cercetat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis și administratorul firmei care executa lucrările, precum și societatea.

„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de Poliție, aflați într-un autoturism de Poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni”, susțin procurorii.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee