„Dorel” s-a apucat să sudeze o țeavă de gaze și a dat foc unui cabinet stomatologic: „Unul dintre muncitori fugea după ce îi luase foc mâneca de la haină”

Publicat: 22/06/2017, 16:42
Actualizat: 27/09/2018, 23:03

Incendiul s-a produs joi, în jurul orei 10:00, pe strada Vergiliu din Sectorul 1 al Capitalei, chiar în fața școlii generale numărul 152, „Uruguay”.

„Era ora 10:00, abia venisem la cabinet și începusem procedurile de implant dentar la un pacient. M-am trezit deodată că toată fațada casei este în flăcări. Noroc că mai exista o ieșire, o ușă secundară, și am putut să ieșim pe acolo, altfel aș fi murit în cabinet, incendiată. Efectiv a luat foc întreaga fațadă. Flăcările ieșeau din pământ, din conducta de gaze, era un jet puternic și ajungeau pur și simplu la acoperiș”, a declarat pentru MEDIAFAX proprietarul cabinetului stomatologic, doctor Cerasela Grigoraș.

În momentul în care a izbucnit incendiul, în cabinet erau medicul, asistenta, iar pacientul se afla deja pe scaunul stomatologic și urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

„Flăcările acopereau întreaga fațadă a clădirii, ambele geamuri și ușa de la intrare. Efectiv nu aveam pe unde ieși, pe unde fugi. Era un miros extrem de înțepător, ne usturau ochii, gâtul. Pe noi ne-a salvat ușa secundară, pentru că aici este un cabinet stomatologic și am putut ieși pe acolo, prin spate. Dar dacă era o locuință, cu siguranță rămâneam blocați și probabil am fi ajuns la urgențe, fiindcă nu aveam cum fugi de acel fum extrem de fierbinte și toxic”, a mai spus medicul.

După ce au ieșit cu toții teferi din clădire, au constatat că cei trei muncitori își abandonaseră echipamentele și fugiseră. Asistenta medicală spune că l-a văzut, imediat după izbucnirea focului, pe unul dintre angajații firmei de gaze cum încerca să își stingă hainele care îi luaseră foc.

„După ce a izbucnit focul, cei trei muncitori s-au făcut nevăzuți. Asistenta mea a apucat să îl vadă pe unul dintre ei cum fugea după ce îi luase foc mâneca de la haina pe care o avea pe el. A venit aici și directorul de la gaze, directorul pe București, și-a cerut scuze și a zis că o să vadă cum face să mă ajute, să îmi compenseze avariile”, a mai spus proprietarul cabinetului stomatologic.

Într-un comunicat transmis MEDIAFAX, reprezentanții Engie, compania de gaze care s-a ocupat de această lucrare, precizează că incendiul s-a produs din cauza unui incident tehnic.

„Astăzi (joi-n.r.), angajații Distrigaz Sud Rețele executau anumite lucrări de modernizare a unui post de reglare în strada Virgiliu, nr. 42, sector 1 din București. În timpul lucrărilor, în urma unui incident tehnic, s-a produs un incendiu în zona șantierului de lucru. Angajații companiei au procedat la securizarea perimetrului prin sistarea alimentării cu gaze naturale și la izolarea incendiului până la sosirea echipelor ISU. Incidentul s-a soldat cu pagube materiale”, se arată în comunicatul Engie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență arată că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza operațiunilor de sudare care se efectuau în acel moment.

„Din primele informații, flăcările au izbucnit pe durata operațiunilor de sudare. A luat foc fațada unei case care avea cabinet medical stomatologic. Toate persoanele aflate în interior erau evacuate în momentul sosirii echipajelor de intervenție. La acest incendiu au fost trimise trei autospeciale, incendiul fiind stins în totalitate după aproximativ 20 de minute, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții ISU.

Proprietarul cabinetului stomatologic spune nu au fost respectate normele de siguranță.

„Eu nu înțeleg cum s-au apucat de lucrare deși gazele nu fuseseră oprite. Puteau să moară oameni, puteau să moară copii, puteau să moară chiar ei. Nu au fost respectate nici cele mai elementare norme de siguranță. La subsol avem două compresoare, iar dacă focul ajungea până acolo, riscul exploziei ar fi fost iminent, iar în spatele clinicii este școala generală numărul 152 „Uruguay”. Nici nu vreau să îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat în cazul unei deflagrații”, a mai spus Cerasela Grigoraș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top