Deputata Andreea Cosma, cerere inedită pentru ministrul Carmen Dan: „Vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați…”

Deputata Andreea Cosma, cerere inedită pentru ministrul Carmen Dan: Vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați...
Publicat: 25/03/2018, 22:47
Actualizat: 26/03/2018, 08:48

„În urma sesizărilor primite la cabinetul meu parlamentar, cetățeni din Parhova reclamă falsificarea rezultatelor testelor poligraf efectuate de către DNA Ploiești la IPJ Buzău. Din informațiile pe care le dețin, a rezultat că echipamentul de la IPJ Prahova este unul performat, de ultimă generație, în timp ce echipamentul de la IPJ Buzău este unul vechi, neperformant și permite falsificarea testului. Astfel, cei care cedau presiunilor procurorilor și , în cele din urmă, își manifestau disponibilitatea de a colabora cu procurorii DNA Ploiești, deoarece nu aveau alte probe care să susțină denunțurile inventate de procurori, obținute sub presiune, pentru că faptele erau pur și simplu inventate sub presiune, erau constrânși să se prezinte și la testul poligraf”, reiese dintr-o interpelare trimisă de Andreea Cosma către ministrul de Interne, Carmen Dan.

Cosma susține, în respectiva interpelare, că procurorii îi asigurau pe „denunțătorii sub presiune” că rezultatele testului erau așa cum trebuie, chiar dacă aceștia nu spuneau adevărul. Motivul: poligraful de la IPJ Buzău era ușor de „manipulat”.

„Aceste promisiuni erau urmate de conducerea persoanelor care cedau presiunilor, la sediul IPJ Buzău și supunerea lor la acest test, care avea rezultatul solicitat de procurorii DNA Ploiești. Mai mult, inculpații care încercau sa probeze veridicitatea susținerii lor, spre „a-și proba nevinovăția” și care solicitau testul poligraf, erau conduși de procurorii DNA la același poligraf de la IPJ Buzău, unde testul indica în mod fals că, de fapt, ei nu ar spune adevărul”, se mai arată în documentul trimis de Andreea Cosma.

Aceasta menționează mai multe dosare care ar putea fi exemple în acest sens, cum ar fi cel al lui Petre Daniel Cristian, fost șef al Finanțelor Publice Prahova sau al fostului viceprimar al Ploieștuliu, Raul Petrescu, în care martorii au fost testați cu poligraf de către IPJ Buzău.

Un alt exemplu dat de Andreea Cosma este „dosarul lui Viorel Dosaru, General și fost șef IPJ PRahova, care „solicita să fie testat poligraf” și este dus din centrul de reținere și arestare preventivă Câmpina tot la IPJ Buzău în vederea efectuării testării, la o distanță de aproximativ 100 de km, în loc de IPJ Prahova, la o distanță de 20 de km”

În acest cotext, deputatul PSD dorește să afle de la Ministerul Afacerilor Interne câți martori, inculpați și suspecți au fost testați cu poligraful atât la IPJ Buzău, cât și la IPJ Prahova, în ultimii cinci ani.

„Vă rog, să dispuneți verificări și să-mi comunicați câți martori, suspecți sau inculpați au fost aduși de către DNA Ploiești la IPJ Buzău pentru testarea cu poligraful din anul 2013 până în prezent. Totodată, prin comparație, vă rog să dispuneți verificări și să-mi comunicați câți martori, suspecți sau inculpați au fost trimiși de către DNA Ploiești la IPJ Prahova, pentru testarea poligraf în perioada 2013 și până în prezent”, încheie Andreea Cosma interpelarea către ministrul Afacerilor Interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului