Declarații în premieră ale familiei românului rănit în atacul sângeros din Las Vegas. „Ca gravitate, el a fost al doilea caz, l-au băgat imediat în operație”

Declarații în premieră ale familiei românului rănit în atacul sângeros din Las Vegas.  „Ca gravitate, el a fost al doilea caz, l-au băgat imediat în operație
Publicat: 04/10/2017, 16:47

Luca Iclodean era la serviciu în momentul în care Stephen Paddock a început să tragă în oamenii care participau la un concert în orașul american Las Vegas.

„E barman, nici măcar nu s-a dus să se distreze acolo. L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieșise de după bar să aducă niște baxuri cu apă și când s-a întors, la prima rafală de împușcături, nu și-a dat seama ce este pentru că toți au crezut că sunt artificii, la a doua rafală, l-a nimerit și pe el. Dacă nu pleca din bar, nu ar fi pățit nimic, dar asta a fost soarta. Prima dată am vorbit cu fata, care l-a salvat, care este absolut șocată de ce s-a întâmplat acolo. Când Luca a căzut, ea s-a urcat peste el și când a pus mână pe spatele lui, s-a umplut de sânge și nu își dădea seama de unde și Luca îi spunea că il arde spatele. Și s-a dus repede să cheme salvarea, l-a scos de acolo pentru că lumea se călca în picioare și l-a băgat într-o salvare, care nu avea nici măcar pat, l-au pus pe jos și așa l-a dus la spital”, a declarat pentru MEDIAFAX Traian Iclodean, tatăl lui Luca.

După ce a fost dus la spital, Luca a fost operat de urgență. Fusese împușcat în spate, fiind afectați ambii plămâni.

„Plămânul stâng nu a fost așa de grav, în schimb din plâmânul stâng a fost nevoie să îi scoată cam două treimi pentru că a fost foarte afectat. Acum va trebui să învețe să respire altfel, dar o să fie din ce în ce mai bine. Ca gravitate, el a fost al doilea caz, l-au băgat imediat în operație. La 11 noaptea l-a împușcat și deja la 3 dimineața era scos din operație. Medicii i-au bagat mult sânge și i se umflase fața și mâinile, dar acum arată foate bine. I-au mai dat niște medicamente pentru inimă ca să fie sigur că inima nu a fost afectată”, spune tatăl baiatului.

Luca este încă la Terapie Intensivă, însă face progrese, durata tratamentului fiind de câteva luni.

„Nouă ni se pare că a fost demult lucrul ăsta pentru că nu am mai dormit din noaptea aia, dar trebuie să fim puternici. Am fost luat ca din oală, prima dată când am auzit am zis că așa ceva nu poate fi adevărat. Știam unde e, dar aici s-au mai împușcat oamenii la evenimente, dar ăsta a tras cu mitraliera, a fost ceva îngrozitor. Încă nu ne vine să credem ce s-a întâmplat, suntem ca în transă. Ieri am văzut imagini cu cei care au murit și am zis că suntem binecuvântați că băiatul meu trăiește (..) Noaptea de alaltăieri pe mine m-a terminat. Cât am așteptat să se termine operația aveam în cap numai imaginile acelea din filme cu părinți, care așteaptă pe holuri și doctorul iese și spune >. Nu îmi venea să cred că eu trăiam acele lucruri”, povestește Traian Iclodean.

Bărbatul susține că a fost surprins de sprijinul pe care România l-a acordat lui Luca, dar și de mobilizarea prietenilor săi din SUA, care au deschis un cont de donații pentru tratament.

„Eu am rămas foarte surprins de România pentru că e prima oară când văd românii foarte uniți în cazul unei persoane necunoscute. El o să vină în concediu în România pentru că moare de drag să meargă în România, iubește țara aia mai mult ca orice. Cât e el de american, crescut în America, numai în România vrea să își facă vacanțele. Noi avem rudele în România. Cel mai mult îi place shaorma. Când se dă jos din avion, primul lucru pe care îl face se duce la shormerie, zice că americanii nu știu să facă shaorma. E un copil plin de viață, cu un suflet foarte mare și de abia așteptăm să își revină complet”.

Luca Iclodean este unul dintre cei 527 răniți în urma atacului care a avut loc în urmă cu două zile în Las Vegas. Alte 59 de persoane au murit.

Anchetatorii investighează istoria personală și financiară a autorului atacului, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani. Un oficial federal a transmis că Paddock trimisese mii de dolari în Filipine și FBI-ul verifică amănunțit această tranzacție.

Anchetatorii au mai precizat anterior că au găsit 23 de arme în camera de hotel a atacatorului și un dispozitiv numit „stock bump”, care permite accelerarea descărcării muniției prin transformarea unei arme semiautomate într-una complet automată.

Motivul acțiunii lui Stephen Paddock rămâne necunoscut pentru investigatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic