Cum s-a văzut Ziua Independenței SUA la București: baseball și burgeri „la pachet” cu parteneriatul strategic

Publicat: 05/07/2017, 09:22
Actualizat: 29/03/2019, 10:09

Astfel, cei doi oficiali care au susținut discursuri în cadrul evenimentului, Klaus Iohannis și Hans Klemm, au reiterat recenta vizită în SUA, întrevederea cu președintele Donald Trump, precum și angajamentul asumat de liderul de la Casa Albă de a consolida parteneriatul strategic cu România.

Iohannis a susținut că este „vitală” întărirea relațiilor transatlantice, România învățând, pe durata parteneriatului cu SUA, ce înseamnă „forța democrației” și „respectul față de justiție” în timp ce Klemm a spus că Ambasada va îndeplini angajamentul președintelui Trump de a consolida parteneriatul strategic, făcând numeroase referiri la vizita lui Iohannis în SUA și anunțând că va găzdui o numeroasă misiune comercială.

În timpul discursurilor președintelui Klaus Iohannis și al ambasadorului SUA, Hans Klemm, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a stat alături de procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob, de șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu și de procurorul general Augustin Lazăr, undeva spre zona exterioară a perimetrului în care s-a desfășurat evenimentul. Cei patru au stat, efectiv, umăr la umăr.

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea și proaspătul premier Mihai Tudose, care au venit și împreună, au stat în partea din față, în imediata apropiere a scenei de pe care Iohannis și Klemm s-au adresat invitaților. Ulterior, celor doi li s-a alăturat și vicepremierul Marcel Ciolacu.

Un alt grup a fost format de actualul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, care a stat alături de fostul ministru de resort, Mircea Dușa, dar și de vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu.

De asemenea, au fost prezenți și vicepreședintele PSD Georgian Pop, precum și fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, dar și fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea și fostul ministru pentru IMM-uri în Guvernul Grindeanu, Augustin Jianu.

Printre cei prezenți s-au numărat și noul președinte al PNL, Ludovic Orban, dar și fostul președinte interimar, Raluca Turcan, care a venit alături de soțul său, Valeriu Turcan.

Evenimentul a beneficiat, la final, de o reprezentanție de acrobație aviatică susținută de Iacării Acrobați, care au survolat în repetate rânduri, la joasă înălțime, audiența. De asemenea, cei prezenți au fost întreținuți și de un recital susținut de Monica Anghel.

Tema recepției organizate în acest an de Ambasada SUA a fost cea baseball-ului, în acest sens fiind invitați la București trei foști jucători de baseball din Liga Profesionistă: LaTroy Hawkins, Marlon Anderson și Scott Erickson. Sharon Robinson, fiica lui Jackyie Robinson, cel care a acum 70 de ani a „spart bariera rasială” în Liga Profesionistă de baseball, a fost unul dintre invitații de onoare ai Ambasadei SUA, aceasta susținând și un scurt discurs.

Mașinile de epocă, Iacarii Acrobați, infanteriștii de la baza Mihail Kogălniceanu, formația Free Stay au adus pe gazonul Ambasadei SUA „nostalgia și patriotismul, sentimente des întâlnite la americani care le asociază cu participarea la meciurile de baseball”.

Inivitații la recepție au fost serviți cu burgeri, hot-dogs, costițe la grătar, pizza, bere, standuri ale marilor companii americane putând fi întâlnite la fiecare pas.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?