Condiții inimaginabile la Maternitatea Spitalului Județean din Târgu Jiu. Ministerul Sănătății a dispus o anchetă

Publicat: 14/12/2017, 13:14
Actualizat: 14/12/2017, 13:22

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a dispus începerea de urgență a unui control la Maternitatea Spitalului de Urgență Târgu Jiu, după ce au apărut informații privind instrumentarul ruginit și mesele de nașteri rupte, dar și despre sala de consultații unde sunt pături puse în geam atunci când bate vântul. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au început verificările.

„Inspectorii sanitari vor verifica condițiile igienico-sanitare și de acordare a asistenței medicale în spital, în special în cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie și vor prezenta conducerii Ministerului Sănătății un raport cu privire la situația existentă”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătății.

„Tot ceea ce înseamnă secția, tot ceea ce înseamnă instrumentele pe secție, tot ceea ce înseamnă mobilierul secției, avem nevoie de lucruri noi, pornind de la mobilier, instrumentar, ecograf, mese ginecologice, de la tot. Într-un spital județean, maternitatea ar trebui să fie prioritară, fiind vorba despre tot ce înseamnă nou născuți și despre perioada delicată a lăuzelor după naștere”, a declarat Daiana Angheloiu, medic ginecolog în cadrul SJU Târgu-Jiu.

„Avem instrumentar ruginit, insuficient și mese vechi, noptiere”, a spus și Dumitru Pătrășcoiu, șeful șeful Secției Obstretică Ginecologie.

Reprezentanții spitalului susțin că au prezentat un plan cu măsurile urgente care vor fi luate în perioada următoare.

„Au venit domnii de specialitate de la Direcția Sanitară să le prezint situația cu planul de măsuri urgente pe care le-am luat noi. Împreună cu tot personalul medical din secția respectivă am stabilit ce măsuri urgente am luat până la finalizarea procedurilor de achiziții și tot ce a însemnat procedură de achiziții care s-au derulat pentru reparația capitală a secției și pentru achiziționarea instrumentarului. Noi le-am pus la dispoziție toate aceste documente. Nu stau cu păturile în geam, unde s-a filmat este o sală de consultații unde erau niște câmpuri din material textil. Eu am luat toate măsurile, am hotărât să facem în regim de urgență o igienizare completă la patru saloane, până intră în reparații capitale. Zugrăvim, tragem oxigen, schimbăm prize, becuri, dotăm cu paturi noi, care erau undeva și nu se folosesc, le ducem acolo, lenjerie nouă, apoi în toată secția înlocuim tot ce înseamnă ferestre”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Capotă, directorul spitalului.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, susține că dispune de o parte din fondurile necesare, însă la ultimele trei proceduri de achiziții publice nu a avut niciun ofertant.

„Suma prognozată pentru reabilitarea a trei secții: Ginecologie, Cardiologie, Endocrinologie a fost de 1,2 milioane, dar am făcut trei proceduri, nu s-a prezentat nimeni. Și dacă sunt sume necesare a fi adiționate, le vom adiționa. Pe data de 20 este procedura, sper să vină cineva de oriunde să ne facă această documentație, pentru că de trei ori repetăm, nu a venit nimeni. Dacă sunt necesare sume în plus, le vom aloca. Avem un minim prognozat în buget pentru anul 2018 de 1.200.000 de lei. Iar pentru instrumentar suma cu tot cu TVA este 1.700.000 de lei, tot instrumentarul medical din toate secțiile din spital. Problema este că eu mai am nevoie de bani și am vorbit și cu domnul ministru la telefon”, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA