15 iulie 201715:261126

Cioban în vârstă de 17 ani, rănit grav de urs în Munţii Retezat în timp ce încerca să-l alunge de la stână

Un cioban în vârstă de 17 ani a fost rănit, sâmbătă, de un urs, în Munţii Retezat, după ce a încercat să-l alunge de la stână, acesta fiind transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul din Târgu Mureş.

Directorul Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, pentru Mediafax, că ursul a venit la stâna, iar tânărul a fost rănit după ce a încercat să-şi apere oile.

„I s-a acordat primul ajutor, i s-a oprit hemoragia, a fost pansat şi stabilizat, iar apoi am solicitat elicopterul SMURD pentru că distanţa de transport era foarte mare, iar timpul foarte preţios pacientul rănit. A fost o intervenţie normală, nu neapărat dificilă. Ar fi fost dificil dacă s-ar fi întâmplat noaptea, dacă nu aveam permanenţă în Zănoaga, dacă vremea era potrivnică”, a spus Ovidiu Bodean.

Echipajul Serviciului Salvamont a ajuns în scurt timp la pacientul rănit, cazul fiind semnalat prin numărul de urgenţă 112. Elicopterul SMURD a aterizat aproape de stână, unde se află un platou.

Reprezentanţii SMURD Târgu Mureş au declarat, pentru Mediafax, că pacientul se află în prezent la secţia de chirurgie a spitalului, având plăgi muşcate şi zgârieturi la nivelul gambei drepte şi fesei stângi.

„Pacientul este la chirurgie pentru toaletarea plăgilor. El este conştient, cooperant, stabil”, potrivit SMURD Târgu Mureş.

Stâna la care a avut loc incidentul se află în aproape de vârful Zlata din Munţii Retezat.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.