Cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa, într-un spital din Capitală

Cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa, într-un spital din Capitală
Publicat: 21/02/2018, 13:24

„În momentul de față, ce avem aici în acest centru reprezintă dotarea cea mai performantă la nivel european într-un astfel de spital. Proiectul are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, investiție a MApN și a Spitalului Militar. Este doar un prim pas pentru că urmează în Spitalul militar investiții foarte serioase. Avem un program major de investiții pentru Spitalul Militar însemnând o clădire nouă, un pavilion nou pe care intenționăm să-l construim în perioada imediat următoare, însemnând investiție în tehnică militară, în resursă umană”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a precizat că noul centru va putea primi și militari străini care ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

„Spitalul acesta este spital de rol 4. Ne dorim ca în parteneriatul pe care îl avem și cu SUA, dar și ca țară membră NATO, să putem să deservim, dacă va fi nevoie, nevoile aliate pentru medicină militară. Spitalul este un spital de rol 4, asta înseamnă că este ultimul tip de spital din lanțul de intervenție medicală în cazul în care este necesar acest lucru. (…) Investițiile pe care le vom derula în perioada imediat următoare nu vor face nimic altceva decât să ridicăm standardul pentru a putea deservi nu doar pacienții din sistemul medical militar, dar orice pacient care se află în suferință și dorește servicii de calitate”, a adăugat ministrul.

Centrul integrat are două aparte importante: SPECT-CT, care se adresează mai multor afecțiuni ale sistemului endocrin (tiroidă, paratiroidă), ale sistemului renal, afecțiuni ale sistemului cardiovascular și PET-CT, care este dedicat depistării afecțiunilor oncologice.

„Am obținut, în cel mai scurt timp, avizele de la DSP și de la CNCAN ceea ce este un lucru absolut deosebit. SPECT-CT este funcțional de mâine, investigații iztopice sunt decontate de către CNAS și se adresează tuturor pacienților care se pot programa la număr care va fi afișat pe site. În ceea ce privește PET-CT-ul, depistarea investigațiilor oncologice se va face în măsura în care casa de asigurări de sănătate ne va include în program ca aceste investigații să fie gratuite prin programul național al Casei”, a explicat comandatul Spitalului Militar „Dr. Carol Davila” dr. Florentina Ioniță Radu.

În ceea ce privește personalul medical, acesta a fost format atât în țară, cât și în străinătate, fiind vorba despre trei doctori de medicină nucleară, doi de radiologie imagistică medicală, un fizician medical, patru asistente și personal tehnic.

„Ei (medicii – n.r.) aveau experiență anterioară, dar s-au perfecționat pentru a lucra pe acest aparat pentru că trainingul a fost inclus în costul aparatului. (…) Acest centru este foarte important pentru că întrunește două capabilități: capabilitatea de investigația imagistică adică de scintigrafie, dar care adaugă această tomografie computerizată, adică o imagine 3D, deci o acuratețe extraordinară a diagnosticului.”, a adăugat comandantul.

În contextul inaugurării acestui centru de medicină nucleară, ministrul Mihai Fifor a subliniat că urmează să fie depus un memorandum prin care se va solicita deblocarea de posturi pentru Armata Română, din care 250 de medici care vor ajunge la Spitalul Militar pe diverse specialități.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice