no author
Departamentul Social - Mediafax
1501 vizualizări 15 iun 2017

"Aproximativ 25.000 de militari din 23 de ţări aliate şi partenere vor participa, în perioada 11-20 iulie, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), care se va desfăşura pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis joi MEDIAFAX.

Saber Guardian este un exerciţiu anual, iar SG17 va fi cel mai amplu organizat până acum, ca număr de participanţi şi obiective urmărite, dorind să demonstreze capacitatea de descurajare, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă şi concentrare a forţelor în orice moment, oriunde în Europa, arată MAPN.

"Redislocarea masivă a unor militari aparţinând Brigăzii 3 Blindate din cadrul Diviziei 4 Infanterie a SUA din Europa şi deplasarea Regimentului 2 Cavalerie al SUA de la Vilseck, Germania, în diverse locuri de desfăşurare din cadrul ariei de operaţii întrunite din Ungaria, România şi Bulgaria vor constitui principalele acţiuni în cadrul exerciţiului. Mai mult, SG17 va include antrenamente de stat major şi de trageri de luptă, forţări de cursuri de apă, precum şi evacuarea medicală şi tratamentul răniţilor", potrivit sursei citate.

În marja SG17 sunt planificate şi alte acţiuni şi evenimente de sprijin, în zilele premergătoare sau ulterioare exerciţiului.

SG17 va fi sprijinit de câteva exerciţii de mai mică amploare ale SUA şi ţărilor partenere şi aliate din Europa care vor avea loc, în vara acestui an, în regiunea Mării Negre.

--

Citește și: