Ce le-a spus polițiștilor directorul firmei din Prahova care și-a făcut angajații „animale”, după ce a aflat cum va fi sancționat

Ce le-a spus polițiștilor directorul firmei din Prahova care și-a făcut angajații animale, după ce a aflat cum va fi sancționat
Publicat: 11/08/2017, 15:24
Actualizat: 26/03/2019, 09:49

Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Marian Popescu, a declarat, pentru Mediafax, că Eleftherios Vanellis, directorul tehnic al fabricii de confecții din Păulești care a fost filmat în timp ce își jignea angajații, a fost amendat cu 1.000 de lei. Acesta a fost audiat la Postul de Poliție Bărcănești.

„A fost citat și s-a prezentat la Postul de Poliție Bărcănești. A primit amenda maximă, de 1.000 de lei, pentru expresiile folosite în filmare”, a declarat Popescu.

Potrivit anchetatorilor, în timpul audierii, Eleftherios Vanellis a declarat că regretă felul în care a vorbit cu angajații.

Totodată, polițiștii au deschis și un dosar penal pe numele său pentru promovarea ideologiei fasciste, naziste ori xenofobe în public, după ce au găsit pe pagina sa de Facebook o fotografie modificată în care apare imaginea personală având suprapuse simbluri naziste.

În această privință directorul tehnic al firmei de confecții a refuzat să dea declarații, spunând că va veni însoțit de un avocat.

Inspecția Muncii anunțase, vineri, printr-un comunicat de presă, că a sancționat cu 10.500 de lei firma S.C. Unique Clothing SRL din Prahova, unde patronul a fost filmat când înjura și umilea personalul.

Amenzile au venit după ce ITM și IPJ Prahova au început anchete la fabrica de textile din Păulești, județul Prahova, după apariția în mediul online a unui video în care patronul și-ar fi jignit angajații, care doreau să își primească salariile.

„Astăzi vă luați banii, dar întârziem. Aveți două opțiuni: ori la 16.10 plecați acasă fără salarii, ori așteptați până la 18. (…) Vă purtați ca animalele. Sunteți dezgustători. (…) Țăranilor (…) Ieșiți (…) Îi știu pe cei cu gura mare și foarte curând o să scap de ei.(…) Idioților”, se aude pe înregistrare.

La o zi după, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova s-a autosesizat, iar miercuri o echipă a mers în control la fabrică.

„Este o echipă acolo. S-a format o celulă și s-a luat decizia să facem verifcări. Vrea să vedem dacă acest incident este legat de legislația noastră sau nu pentru a putea fi luate măsuri”, a declarat, pentru Mediafax, directorul adjunct al ITM Prahova, Constantin Stoica.

Și polițiștii s-au autosesizat în acest caz și a fost începută o anchetă.

În plus, Poliția Prahova a precizat că se fac cercetări și pentru „promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unei infracțiuni contra păcii și omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public”, după ce pe contul de Facebook al presupusului patron au apărut însemne care fac trimitere către fascism.

La rândul său, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a întrebat pe Facebook dacă cineva știe în ce fabrică din România a fost făcută filmarea.

În schimb, șeful de secție al fabricii, Maria Tot, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul nu a folosit un limbaj „chiar așa” și că angajații nu au fost jigniți.

„Mie nu mi s-a părut un limbaj chiar așa. Nu e o rușine să fii țăran. Pentru mine e o mîndrie să fii țăran. Angajații nu au fost jigniți, atâta timp cât mie mi se spune că sunt țăran, eu sunt mândră. Care a fost înjurătura?”, a declarat Tot.

Potrivit acesteia, salariile întârziau de o oră.

„S-a întâmplat într-o zi de salariu, în iunie. S-a întâmplat pentru că s-a întârziat salariul cu o oră, o oră și jumătate. S-a făcut ședință și am întrebat oamenii, frumos: așteptăm să luăm salariile cu o oră și jumătate întârziere sau îi luăm mâine? Asta s-a întâmplat și din cauza schimbului valutar, cum se procedează la bănci. Probabil că nu s-a filmat tot! Atitudinea agresivă a fost a angajaților, nu a tututor, au scos niște sunete foarte urâte, necivilizate, nu pot să le reproduc, comentarii pe lângă”, a mai spus Maria Tot, precizând că șeful său ar fi plecat din țară.

Pe de altă parte, foști angajați ai firmei respective au declarat, pentru Mediafax, că bărbatul le vorbește urât lucrătorilor și că îi jignește.

„Vorbea foarte urât. Ăsta e stilul lui. Eu am scăpat că am plecat de acolo. Nu lovește, dar jignește. Soțul unei secretare a venit și l-a lovit că nu a mai suportat să-i vorbească așa soției”, a declarat o fostă angajată.

Fabrica are aproximativ 300 de angajați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial