21 aprilie 201718:41592

Când va face România cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Anunţul Ministerului Justiţiei

Ministerul Justiţiei anunţă că a primit actele de la instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţp, precizând că sunt în curs de traducere, urmând a fi definitivată cererea de extrădare a fostului deputat din Serbia.

"Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenţei întregii documentaţii cu cerinţele prevăzute de instrumentul internaţional aplicabil Convenţia Europeană de extrădare – Paris 13 dec. 1957), cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), precum şi cu exigenţelor autorităţilor sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă. Cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare vor fi transmise autorităţilor competente din Republica Serbia", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

Tudorel Toader, ministerul Justiţiei, a declarat, marţi seara, că se aşteapta ca extrădarea lui Sebastian Ghiţă să se realizeze cât mai curând.

"Noi sperăm ca extrădarea să se realizeze într-un termen scurt. Eu nu ştiu ce atitudine vor lua omologii din Serbia ca să spun care va fi modul de reacţie în România. Facem cererea de extrădare vedem care e poziţia autorităţilor din Serbia şi ne poziţionăm şi noi", a declarat marţi seara Tudorel Toader la Antena 3, precizând că acesta este primul pas pentru aducerea lui Sebastian Ghiţă în România.

Sebastian Ghiţă a fost capturat pe 13 aprilie, la Belgrad, în prezent fiind în arest.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.