Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend pentru evenimentul „La pas pe Calea Victoriei”

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend pentru evenimentul „La pas pe Calea Victoriei
Publicat: 02/06/2018, 12:38
Actualizat: 25/03/2019, 20:30

„Vizitatorii se vor întâlni cu animatori și mascote celebre, păpuși uriașe, arlechini cu baloane de săpun, clovni cu baloane modelate, animatori pe picioroange, portretiști, caricaturiști, mimi, magicieni și un studio foto profesional. Grupurile de copii Fabrica de Folclor, Bravissimo, Alina Sorescu și Piticii lu” Soreasca, Allegretto, trupele de dans TheMob, KidsSquad și muzicienii stradali vor performa la diverse instrumente,” se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Vor fi organizate și ateliere de creație, de puzzle, modelaj în plastelină, atelier de decorare planșe cu praf de marmură, picturi pe față, atelierul de tobe, atelierul muzical, dar și jocuri stradale, precum șotronul sau elasticul. În fiecare zi vor avea loc spectacole de teatru precum „Pinguinii Melomani”- susținut de Teatrul „Ion Creangă”,„Cenușăreasa”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, dar și un spectacol de comedie dedicat celor mari, oferit de trupa de improvizație „Improvisneyland”.

„Pe întregul traseu de aproape un kilometru vor fi amplasate standuri cu produse handmade, accesorii și bijuterii din porțelan, sticlă, ceramică glazurată, argint, perle, accesorii din materiale tradiționale și cu motive populare, mici decorațiuni, produse naturale de îngrijire, produse pentru copii, dar și produse culinare. Muzeul Municipiului București și Muzeul Național „George Enescu” se alătură evenimentului În 2 și 3 iunie, vor avea program prelungit. Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu – Cesianu va putea fi vizitat în intervalul 10:00 – 22:00, iar Muzeul Național „George Enescu”, în intervalul 10:00 – 20:00″, mai precizează Primăria Municipiului București.

Evenimentul impune și cu RESTRICȚII ÎN TRAFIC. Astfel, până luni la ora 05.00, este restricționat traficul rutier pe Calea Victoriei, perimetrul cuprins între Piața Victoriei și Str. George Enescu, precum și pe străzile ce acced în aceasta. Pe durata restricțiilor, se permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, bulevardul Dacia și pe strada George Enescu. Se permite accesul auto al riveranilor, precum și către unitățile economice din zonă, pe Calea Victoriei și străzile adiacente, perimetrul cuprins între străzile Gheorghe Manu și Mihail Moxa, în baza tichetelor eliberate de Primăria Municipiului București care atestă calitatea acestora.

harta restrictiilor de circulatie impuase de festivalul

Accesul auto se va face pe la intersecția strada Gheorghe Manu cu Calea Victoriei, precum și dinspre strada Nicolae Iorga către strada Mihail Moxa. Totodată, se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, pe străzile Str. Frumoasă între Str. Sevastopol și Calea Victoriei; Str. Gina Patrichi între Bd. Lascăr Catargiu și Calea Victoriei; Calea Griviței între Str. C-tin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi restricționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către Str. Banului.

Polițiștii recomandă ca rute ocolitoare Bd. Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – Piața Charles de Gaulle – Calea Dorobanților – Șos. Ștefan cel Mare și Calea Știrbei Vodă – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte