no author
Andreea Traicu
1666 vizualizări 16 iun 2017

În instanţă, fostul deputat a fost susţinut de iubita sa, Laura Dincă, magistraţii urmând să anunţe sentinţa. La finalul şedinţei de judecată, avocatul lui Cristian Boureanu a declarat că fostul deputat a suferit multiple traumatisme : "fractură dublă, fractura a maxilarului, fisura cutiei craniene în zona sinusurilor, canal auditiv spart şi 7 dinţi, doi lipsă şi cinci sunt sparţi", a explicat apărătorul.

"A fost acuzat că după plecarea din zona restaurantului ar fi arătat semne obscene, iar acest lucru nu a fost demonstrat, apare doar în declaraţia politisţului. De aceea a fost oprit a doua oară. Un aspect care nu a fost cunoscut până acum, poliţiştii, conform ordinului de misiune, nu fuseseră repartizaţi pe acea zona să execute serviciul. Poliţiştii au fost repartizaţi, conform documentelor de la dosar, în zona Calea Giuleşti-Bulevardul Constructorilor. (..) Există declaraţia colegului poliţistului agresor care spune că în jurul orei 1.30, constatând că în zonă nu este trafic, au decis să se deplaseze în zona pieţei Charles de Gaulles, iar in ordinul de misiune undeva este trecut că ei pot părăsi zona de patrulare numai dacă sunt înlocuiţi de către un alt echipaj sau la ordine. Au fost cerute imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă şi de către noi şi de către procurori. Până acum nu le-am văzut", a declarat avocatul Ion Dincă.

În ultimele 24 de ore, pe reţelele de socializare au apărut imagini noi cu fostul parlamentar din seara în care a fost implicat în scandalul care l-a dus în spatele gratiilor. Boureanu apare filmat la poliţie, în timp ce face, cel mai probabil, exerciţii de concentrare.Imaginile ar fi fost înregistrare în timp ce se afla la poliţie, la scurt timp după ce a fost implicat într-un scandal cu poliţiştii de la Bridaga Rutieră.

Alte imagini îl prezintă pe Cristian Boureanu, tot la sediul Poliţiei Rutiere, fredonând melodii ruseşti.

Cristian Boureanu a fost arestat pe 10 iunie, fiind acuzat de ultraj, după ce a lovit poliţiştii care au oprit în trafic maşina în care se afla. Vineri, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti judecă contestaţia fostului parlamentar la măsura arestării preventive.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis, miercuri, dosar pentru fapte de purtare abuzivă în urma scandalului dintre Cristian Boureanu şi poliţişti, şi fostul deputat acuzându-i pe aceştia că l-ar fi agresat.

În spaţiul public au apărut mai multe înregistrări din noaptea în care maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită pe bulevardul Aviatorilor din Capitală, pe imagini putându-se observa cum fostul deputat îl loveşte pe unul din poliţişti în zona inghinală, dar şi cum omul legii ripostează cu un pumn în zona feţei şi îl culcă la pământ, de unde nu se ridică preţ de zeci de secunde.

--

Citește și: