Atac dur la adresa lui Gigi Becali: vrea să inducă suporterii în eroare. Dovada că palmaresul aparține CSA Steaua

Atac dur la adresa lui Gigi Becali: vrea să inducă suporterii în eroare. Dovada că palmaresul aparține CSA Steaua
Publicat: 01/09/2015, 20:59

„Palmaresul aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, indiferent de ce zice dl. Becali. Vrea să inducă suporterii în eroare. Dl Becali să prezinte actul prin care s-a cedat (cu titlu gratuit sau oneros) palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București privind fotbalul. Faptul că asociația a inserat această sintagmă de continuatoare a tradițiilor Glorioase ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua București nu înseamnă că este adevarată. Judecătorii nu au rolul de a verifica conținutul statutelor decât sub aspectul formalității (al inserării mențiunilor obligatorii conform legilor privind asociațiile și fundațiile). Pe acest statut al asociației nu există nicio semnătură a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Cei care au semnat nu făceau parte din structura Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Clubului Sportiv al Armatei Steaua București nu a fost membră a acestei asociații. Prin urmare, palmaresul aparține prin lege Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti în temeiul Regulamentului de organizare și functionare a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, art. 23 alin 1 lit. d) neexistând dovada cesiunii acestuia.Singurul act încheiat între Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și Asociație (n.r. – Asoțiația Fotbal Club Steaua București, care deținea echipa de fotbal) a fost acel protocol din 1999, care nu prevedea nimic în acest sens și asupra căruia s-a pronunțat și ICCJ”, se arată în comunicatul citat.

Talpan mai spune că datoria către AVAB a fost cerută în instanță cu rea credință de Becali de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, dorind să aducă clubului armatei un prejudiciu de 21 de miliarde de lei vechi, deși omul de afaceri se obligase să o preia: „Prin amendamentul nr. 1 la Protocolul din 1999, Asociația a preluat în totalitate o serie de debite ale MAPN și ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, prin care se număra și datoria AVAB de 21 de miliarde lei vechi. Prin cesiuni succesive, Becali a devenit creditor. În anul 2010, acesta a intentat acțiune împotriva Clubului Sportiv al Armatei Steaua București pentru recuperarea celor 21 de miliarde, în loc să se îndrepte împotriva Asociației. Acțiunea a fost respinsă prin Decizia irevocabilă a CAB în 2011.”

Juristul CSA Steaua mai afirmă că Gigi Becali a fost de rea credință și în 2004, când și-a înregistrat marca, pe care clubul armatei a anulat-o ulterior, desi omul de afaceri nu avea consimțământul CSA Steaua, cerut de OSIM. Potrivit lui talpan, Becali și-a creat astfel o falsă legitimitate asupra numelui, preluând de la asociație marca acesteia, iar imediat dupa ce s-a finalizat procedura de înregistrare, a dat-o inapoi asociației. La vremea aceea George Becali era atât președintele Asociației, cât și președinte al Consiliului de Administrație al societății FCSB SA.

Un alt motiv de rea credință, spune locontent-colonelul de justiție Florin Talpan, este că societatea FCSB a acționat în instanță CSA Steaua pentru anularea mărcii notorii a acesteia, pe baza căreia a câștigat procesul de anulare a marcii înregistrate de catre clubul de fotbal.

„Cu privire la folosirea bazei din Ghencea, dl. Becali afirmă că a fost dat afară și că ar fi meritat despăgubiri, dar că a renunțat le ele. Nu este adevarat că a fost dat afară, ci contractul de folosință a bazei sportive a expirat. Contractul nu era pe perioada nelimitată și nici nu a fost reziliat sau terminat înainte de expirare. Nu s-a mai primit nicio solicitare scrisă în vederea închirierii bazei din Ghencea, conform Hotarârii de Guvern nr. 373/2003. Mai mult decât atât, relatiile dintre Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și FCSB au fost grav deteriorate din cauza comportamentului comercial neserios al acesteia. Din cauza faptului că societatea nu își mai plătea chiria lunară, în 2010, Clubului Sportiv al Armatei Steaua București a chemat în judecată societatea FCSB, recuperând sumele restante pe mai multe luni și utilitățile”, se mai arată în comunicat.

În ceea ce privește actul prezentat, marți, într-o conferință de presă, de Becali (tranzacția extrajudiciară dintre Asociație și FCSB), prin care s-a transferat locul in Divizia A, Talpan precizează ca acesta nu ii este opozabil Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, întrucât în primul rând nu este parte în contract și nu există acordul său, iar în al doilea rând, Asociația nu putea transmite ceva ce nu-i aparținea.

„Salut intenția dl Becali de a da Clubului Sportiv al Armatei Steaua București înapoi locul echipei de fotbal în divizia A, însă acest aspect va trebui analizat și privit cu precauție. Noi vrem sa ne alegem jucătorii. Să își ia dânsul toți jucătorii. Steaua București este singura îndreptățită să continue tradițiile glorioase ale clubului armatei printr-o posibilă cooperare între acesta și investitori privați (așa cum funcționează și echipa de fotbal Partizan Belgrad ca asociere public-privată)”, a conchis Talpan.

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că gruparea pe care o conduce este continuatoarea echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, prezentând un statut al AFC Steaua, în care se preciza că preia palmaresul revendicat acum de CSA Steaua.

Becali a mai declarat că este dispus să cedeze echipa de fotbal Ministerului Apărării Naționale, în anumite condiții, dar să păstreze opt jucători și patru-cinci juniori, cu care ar merge la o echipă finanțată de o primărie, precizând că îi place foarte mult de FC Petrolul.

CSA Steaua și FC Steaua, clubul de fotbal finanțat de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce gruparea Armatei a obținut în instanță anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. În urma acestui conflict, contractul dintre FC Steaua și CSA privind dreptul clubului de fotbal de a folosi terenurile din Complexul din Bulverdul Ghencea nu a mai fost prelungit după expirarea, în această vară, a ultimei înțelegeri.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a redeschis, de curând, Centrul de Fotbal pentru copii și juniori, echipele pe grupe de vârstă urmând să fie înscrise în Campionatul Municiupiului București. De asemenea, oficialii CSA au anunțat că doresc înființarea unei echipe de seniori în cadrul clubului militar, care să fie înscrisă în Liga a IV-a.

La începutul anului 2003, Gigi Becali a preluat echipa de fotbal Steaua, care era administrată de AFC Steaua București, asociație fără scop lucrativ. În februarie 2003, a fost înființată Societatea Comericală Steaua SA, care avea următorul acționariat: Gigi Becali – 51 la sută din acțiuni, AFC Steaua – 36 la sută, Victor Pițurcă – 4 la sută, Lucian Becali – 3 la sută, iar omul de afaceri George Gaiță prelua acțiunile lui Viorel Păunescu, în cotă de 6 la sută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid