A doua zi de proteste pentru angajații din Finanțe: participă aproape15.000 de persoane din toată țara

A doua zi de proteste pentru angajații din Finanțe: participă aproape15.000 de persoane din toată țara
Publicat: 16/05/2017, 11:47

„Sunt oameni care vor să iasă în continuare în stradă, au ieșit în stradă, unii așteaptă întâlnirea de mâine pe care o avem cu ministrul Finanțelor și pe cea cu premierul. Speranțe foarte mari nu sunt din partea colegilor noștri, pentru că ei și-au cam pierdut încrederea în politicieni că duc până la capăt ceea ce au promis”, a spus Marica

Președintele Sed Lex a precizat că singura modalitatea de rezolvarea a nemulțumirii angajaților este o intervenție a Guvernului în comisiile parlamentare. „Noi știm foarte clar că singurul mod în care se poate rezolva situația este printr-o intervenție a guvernului la comisiile parlamentare”, a spus Marica.

Sed Lex a transmis către Ministerul Finanțelor Publice o nouă grilă de salarizare. „Am transmis o nouă grilă, un mod de a vedea lucrurile diferit față de ceea ce este în grila de salarizare, cu altă ierarhizare, un alt mod de a vedea importanța și complexitatea muncii în sistemul fiscal în România, această armată care se ocupă de colectare, de gestionarea banului public. După ce am făcut aceste lucruri, la propunerea Guvernului a ieșit inclusiv ca sporul de 15% către parlament să fie anulat, ceea ce i-a deranjat foarte mult pe colegii noștri, ceea ce duce la scăderi de salarii, ceea ce face să fie o stare de nemulțumire și disconfort genereal, pentru că atunci când îți ia cineva din bani, este grav”, a explicat Marica.

Aproximativ 1.000 de salariați au protestat, luni, în fața Ministerului Finanțelor Publice pentru a atrage atenția că noul proiect al legii salarizării duce la tăieri de salarii, fără a ține cont de complexitatea și importanța activității angajaților Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate în implementarea politicii fiscale din România. Potrivit unui comunicat transmis luni de Sed Lex, aproape 22.000 de salariați ai sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice au protestat în țară.

Bogdan Stan, președintele ANAF, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că propunerile de modificare a legii salarizării au fost depuse la Guvern. „Nemulțumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuții cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicările. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminării discrepanțelor și al menținerii sporului de 15%. În mod onest și deschis suntem în dialog permanent cu aceștia. Le solicit și pe această cale, să își reia lucru și îi asigur că în calitatea mea de președinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulțumirile lor să fie auzite și să gasim soluții în vederea bunei funcționări a activității instituției”, a declarat președintele ANAF, Bogdan Stan, pentru MEDIAFAX.

Aproximativ 500 de angajați ai Direcției Finanțelor Publice din vestul țării protestează, marți dimineața, astfel că programul de lucru cu publicul este întrerupt, transmite corespondentul Mediafax.

„Nu avem program de lucru cu publicul, este un protest. La ora 08.30 a început protestul spontan în toată regiunea, și la Arad, și la Hunedoara. La nivel de regiune sunt aproximativ 500 de angajați în protest, iar la Timișoara protestează în jur de 200 de persoane tocmai prin faptul că este întreruptă activitatea și ca atare sunt considerați în protest toți angajații Direcției Finanțelor Publice Timișoara. Noi atenționăm prin afiș vizual, avem un banner mare afară, prin care atenționăm că suntem în protest”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, Virginia Duțu, lider de sindicat al Trezoreriei Timișoara.

Și angajații de la Direcția Regională Vamală Timișoara sunt alături de colegii lor din Direcția Finanțelor Publice, astfel că poartă banderole albe pe brațe, marți.

„Purtăm banderole albe și astăzi, dar nu mai facem exces de zel, nu mai oprim toate mașinile”, ne-a spus Gheorghe Paraschiv, liderul Sindicatului Direcției Vamale Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă