15 iulie 201712:17193

11 turişti maghiari, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti din Masivul Piatra Craiului

Unsprezece turişti din Ungaria, între care un copil, au fost recuperaţi, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, de jandarmi şi salvamontişti, din Masivul Piatra Craiului, după o intervenţie de aproximativ 8 ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov, Ciprian Aldea, a declarat sâmbătă corespondentului MEDIAFAX că cei 11 turişti au urcat în Masivul Piatra Craiului pe un traseu marcat, însă, la lăsarea întunericului, aceştia s-au rătăcit şi au sunat la 112.

„În urma unui apel pe numărul unic de urgenţă 112, salvatorii montani, jandarmi şi salvamontişti, au fost alertaţi pentru localizarea şi coborârea în siguranţă a unui grup de 11 turişti maghiari, printre care se aflau 4 femei şi un copil de 13 ani. Imediat, efectivele de jandarmi şi salvamontiştii au plecat în căutarea turiştilor deşi condiţiile meteo şi întunericul au făcut dificilă localizarea lor, această localizare fiind îngreunată şi deoarece turiştii vorbeau doar limba maghiară, traducerea fiind făcută de un jandarm şi un operator 112 din Covasna”, a declarat Aldea.

Jandarmii şi salvamontiştii i-au coborât pe turişti individual, folosind materiale specifice de alpinism.

Grupul a fost adus în siguranţă la Plaiul Foii, după aproxiamtiv 8 ore, iar apoi turiştii şi-au continuat deplasarea spre staţiunea Sâmbăta unde erau cazaţi.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.