Visul frumos s-a terminat! Simona Halep ratează primul loc în clasamentul WTA după meciul pierdut la Wimbledon în fața Johannei Konta

Visul frumos s-a terminat! Simona Halep ratează primul loc în clasamentul WTA după meciul pierdut la Wimbledon în fața Johannei Konta
Publicat: 11/07/2017, 21:27
Actualizat: 27/09/2018, 21:30

Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, a ratat, marți, calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, și șansa de a deveni noul lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA).

În sferturi de finală, Halep a fost învinsă, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6, de britanica Johanna Konta, locul 7 WTA și favorita 6 a competiției. Partida a durat două ore și 40 de minute.

Spre deosebire de partidele cu Haddad Maia, Peng și Azarenka, când și-a pierdut prima serviciul, Halep a reușit primul break al întâlnirii, scor 2-0, după care s-a distanțat la 4-1. Au urmat, însă, trei game-uri câștigate la rând de Konta, iar cele două jucătoare și-au făcut apoi serviciul până la tie-break. Românca a avut un joc solid și și-a adjudecat primul act, în 51 de minute, cedând doar două puncte în tie-break.

Tot în tie-break avea să se decidă și setul al doilea, după ce cele două jucătoare și-au păstrat serviciul până la scorul de 6-6. De această dată s-a impus Konta, la cinci. Britanica și-a menținut jocul bun la serviciu și în decisiv și a reușit break-ul la scorul de 3-2, iar Halep nu a putut să recupereze deficitul.

Următoarea adversară a britanicei va fi americanca Venus Williams, în vârstă de 37 de ani. Americanca, locul 11 WTA și cap de serie numărul 10, a trecut în sferturi de jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 13 mondial și favorita 13, scor 6-3, 7-5.

Halep va primi 314.394 de euro și 430 de puncte WTA pentru participarea în sferturi. Prezența în semifinalele probei feminine de simplu de la Wimbledon este premiată cu 628.789 de euro și 780 de puncte în ierarhia mondială.

La ediția din 2016, Simona Halep a fost eliminată tot în sferturi. Cel mai bun rezultat al ei la Wimbledon este prezența în semifinale, în 2014.


20.54 Final de meci și de is pentru Simona, care pierde cu 7-6(2), 6-7(5), 4-6 întâlnirea ei cu Johanna Konta, este eliminată în sferturile de finală, și ratează și șansa de a ocupa locul 1 în lume începând de săptămâna viitoare.

20.46 Nicio șansă pentru SImona în acest game, iar Konta este foarte aproape de o mare performanță a carierei sale, în vreme ce Simona poate rata, încă o dată, șansa de a deveni nr. 1 mondial, așa cum a făcut și când a pierdut finala de la Roland Garros.

20.43 În doar câteva zeci de secunde Halep a câștigat la zero pe propriul serviciu și a redus din diferență. Este acum 4-3 pentru Konta.

20.42 Cu ceva emoții Konta își face serviciul și se distanțează la 4-2 în acest set. Britanica este la doar două game-uri de o calificare în semifinale.

20.36 Primul break al acestui set vine, în cele din urmă, dar nu în dreptul Simonei, ci al adversarei sale. Este 3-2 pentru Konta, cu un break avans

20.32 Echilibrul se menține în continuare în acest meci, și Konta egalează la 2 în setul decisiv.

20.27 Așa joacă o mare campioană. Cu calm, relaxată, foarte atentă la fiecare punct, de unde și scorul din acest moment. Este 2-1 pentru Simona în acest set trei

20.25 Acesta a fost cel mai lung game al meciului, unul cu nenumărate egalități, dar și game-ul în care Simona a ratat o șansă de break.

20.14 Simona câștigă primul game al setului decisiv, după două „reprize” de câte două game-uri, și nu pare afectată de ceea ce s-a întâmplat în setul secund.

20.04 Un tie-break în care Simona a avut prima șansă, a condus cu 5-4 și a servit de două ori, dar n-a mai câștigat niciun punct și astfel setul secund îi revine britanicei, cu 7-5 în tie-break.

19.57 Nicio emoție pentru Halep, game la zero, și ne așteaptă un nou tie-break.

19.54 Konta și-a „asigurat” tie-break-ul și în acest set secund, după ce a dus scorul la 6-5. Totul depinde acum de Simona.

19.50 Emoții mari pentru Simona în acest game în care părea că va încheia conturile foarte repede, mai ales că a ajuns imediat la 40-0. N-a fot să fie chiar atât de rapid, dar s-a făcut, totuși, 5-5.

19.44 Un nou game echilibrat pe serviciul Johannei, care găsește puterea să treacă peste șansele de break ratate și să ducă scorul la 5-4.

19.40 Frustrare mare pe chipul britanicei Konta care nu reușește break-ul nici de data aceasta, deși a condus din nou cu 40-15 pe serviciul Simonei. Halep a salvat, în acest set secud, patru mingi de break, iar scorul este acum egal, 4-4.

19.34 Game la zero pentru Johanna, iar dacă acest „ritm” de joc se menține este posibil să avem parte de un nou tie-break

19.31 Nimic de făcut pentru Konta, în aceste momente în care Simona joace senzațional. Este 3-3 după un game în care Halep s-a impus la 15.

19.27 Primul game din setul secund în care Konta are probleme pe propriul serviciu, deși a condus cu 40-0. După o dublă greșeală și două greșeli neforțate, Simona egalează la 40. Britanica are, însă, o tresărire de orgoliu, și face 3-2 în acest al doilea set.

19.23 Acesta a fost, cu siguranță, cel mai rapid game câștigat de Simona pe propriul servicu, un game la zero, adjudecat în mai puțin de un minut.

19.20 Halep a lăsat impresia că putea face mai multe în acest game pe serviciul britanicei, în care a revenit de la 0-40 până la 30-40, dar, totuși, game-ul merge în contul Johannei.

19.17 Cinci șanse de break a avut Konta până acum, dar a reușit break-ul o singură dată, poate și pentru că Simona joacă incredibil în astfel de momente. Așa s-a întîmplat și în setul secund, în primul game în care a servit, și a fost nevoită să revină de la 15-40 pentru a restabili egalitatea, 1-1.

19.12 Condusă, din nou, cu 30-0, Konta găsește puterea să revină în joc, face alte patru puncte la rând, și câștigă primul game al setului secund.

19.05 Un tie-break despe care nu sunt multe de spus. Simona a condus tot timpul, s-a distanțat la 3-1, apoi la 4-2 și nu a mai pierdut niciun punct până la finalul setului. 7-6(2) pentru Halep, care mai are nevoie de un singur set pentru a intra în istorie

18.59 Este 6-6 în primul set, după un game spectaculos, cu puncte frumoase de o parte de și de alta a fileului.

18.53 Impresionant jocul Simonei în aceste momente foarte delicate, în care o singură greșeală poate fi fatală. Simona a condus cu 15-0 și 30-15, dar s-a văzut egalată, și exista riscul ca Johanna să obțină o șansă de break. N-a fost cazul pentru că Halep a jucat perfect, a dus scorul la 6-5, și are prima șansă în setul de debut.

18.51 Game foarte bun și pentru Konta care, destul de rapid, restabilește egalitatea în acest prim set. Este 5-5 și avem „prelungiri”

18.47 Impecabil jocul Simonei în acest moment, fără să se lase afectată de ceea ce s-a întâmplat în game-ul pecedent, în care, deși a condus cu 30-0 pe serviciul Johannei, a pierdut patru puncte la rând și scorul a devenit 4-4. Un game foarte rapid câștigat de compatrioata noastră care se duce la 5-4 și mai are nevoie de un singur game pentru a câștiga primul set.

18.44 Este 4-4 după un game în care Konta a revenit de la 0-30

18.41 În mai puțin de două minute Johanna revine în meci, cu un break rapid, la zero. Este 4-3 pentru Simona

18.39 Konta servește bine în prima parte a fiecărui game, se duce și acum la 40-0, și încheie rapid game-ul, înainte ca Simona să mai revină în joc.

18.35 Konta își dorește foarte multe în acest meci, atacă tot timpul, și își „procură” o nouă șansă de break și în acest game în care servește Simona. Din nou, însă, Simona arată un calm desăvârșit și o forțează pe britanică să greșească. Minge de break salvată, apoi două puncte solide pentru româncă, și este 4-1.

18.30 Primul game și pentru Konta, după mai bine de 15 minute de joc

18.26 Simona își continuă jocul solid de pe fundul terenului, controlează majoritatea punctelor și reușește în acest al treilea game, să salveze o șansă de break a britanicei. Face, astfel, trei puncte la rând, spre evidenta frustrare a Johannei, și duce scorul la 3-0

18.20 Simona a adus liniștea la Wimbledon. După un game solid, în deschiderea meciului, a reușit rapid break-ul și conduce acum cu 2-0.

18.15 A început meciul istoric pentru Simna, din sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Cu o victorie Simona se califică în semifinale și va fi, de luni, noul lider al clasamentului feminin.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au dat publicității programul meciurilor din sferturile de finală ale tabloului feminin, iar Simona Halep și Johanna Konta vor intra în scenă în a treia partidă a zilei, după cea dintre Venus Williams (SUA, favorită 10) și Jelena Ostapenko (Letonia, favorită 13).

Programul de marți de la All England Club va începe la ora 15:00, când Venus Williams și Jelena Ostapenko vor deschide ziua pe arena centrală de la Wimbledon. De la aceeași oră, pe terenul 1, Garbine Muguruza (Spania, favorită 14) și Svetlana Kuznețova (Rusia, favorită 7) vor lupta pentru un loc în careul de ași.

Meciul dintre Halep și Johanna Konta, al cincilea direct, va începe imediat după ultimul punct al partidei dintre Venus Williams și Jelena Ostapenko.

După Muguruza – Kuznețova, pe terenul 1 e programaat duelul dintre cele mai surprinzătoare prezențe în faza sferturilor de finală, Magdalena Rybarikova (Slovacia) – Coco Vandeweghe (SUA, favorită 24).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?