Adrian MACARIE
no author
Adrian MACARIE
Denis Şchiopu
9649 vizualizări 11 iul 2017

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a ratat, marţi, calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, şi şansa de a deveni noul lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA).

În sferturi de finală, Halep a fost învinsă, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6, de britanica Johanna Konta, locul 7 WTA şi favorita 6 a competiţiei. Partida a durat două ore şi 40 de minute.

Spre deosebire de partidele cu Haddad Maia, Peng şi Azarenka, când şi-a pierdut prima serviciul, Halep a reuşit primul break al întâlnirii, scor 2-0, după care s-a distanţat la 4-1. Au urmat, însă, trei game-uri câştigate la rând de Konta, iar cele două jucătoare şi-au făcut apoi serviciul până la tie-break. Românca a avut un joc solid şi şi-a adjudecat primul act, în 51 de minute, cedând doar două puncte în tie-break.

Tot în tie-break avea să se decidă şi setul al doilea, după ce cele două jucătoare şi-au păstrat serviciul până la scorul de 6-6. De această dată s-a impus Konta, la cinci. Britanica şi-a menţinut jocul bun la serviciu şi în decisiv şi a reuşit break-ul la scorul de 3-2, iar Halep nu a putut să recupereze deficitul.

Următoarea adversară a britanicei va fi americanca Venus Williams, în vârstă de 37 de ani. Americanca, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, a trecut în sferturi de jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 13 mondial şi favorita 13, scor 6-3, 7-5.

Halep va primi 314.394 de euro şi 430 de puncte WTA pentru participarea în sferturi. Prezenţa în semifinalele probei feminine de simplu de la Wimbledon este premiată cu 628.789 de euro şi 780 de puncte în ierarhia mondială.

 

La ediţia din 2016, Simona Halep a fost eliminată tot în sferturi. Cel mai bun rezultat al ei la Wimbledon este prezenţa în semifinale, în 2014. 


20.54 Final de meci şi de is pentru Simona, care pierde cu 7-6(2), 6-7(5), 4-6 întâlnirea ei cu Johanna Konta, este eliminată în sferturile de finală, şi ratează şi şansa de a ocupa locul 1 în lume începând de săptămâna viitoare.

20.46 Nicio şansă pentru SImona în acest game, iar Konta este foarte aproape de o mare performanţă a carierei sale, în vreme ce Simona poate rata, încă o dată, şansa de a deveni nr. 1 mondial, aşa cum a făcut şi când a pierdut finala de la Roland Garros.

20.43 În doar câteva zeci de secunde Halep a câştigat la zero pe propriul serviciu şi a redus din diferenţă. Este acum 4-3 pentru Konta.

20.42 Cu ceva emoţii Konta îşi face serviciul şi se distanţează la 4-2 în acest set. Britanica este la doar două game-uri de o calificare în semifinale.

20.36 Primul break al acestui set vine, în cele din urmă, dar nu în dreptul Simonei, ci al adversarei sale. Este 3-2 pentru Konta, cu un break avans

20.32 Echilibrul se menţine în continuare în acest meci, şi Konta egalează la 2 în setul decisiv.

20.27 Aşa joacă o mare campioană. Cu calm, relaxată, foarte atentă la fiecare punct, de unde şi scorul din acest moment. Este 2-1 pentru Simona în acest set trei

20.25 Acesta a fost cel mai lung game al meciului, unul cu nenumărate egalităţi, dar şi game-ul în care Simona a ratat o şansă de break.

20.14 Simona câştigă primul game al setului decisiv, după două ”reprize” de câte două game-uri, şi nu pare afectată de ceea ce s-a întâmplat în setul secund.

20.04 Un tie-break în care Simona a avut prima şansă, a condus cu 5-4 şi a servit de două ori, dar n-a mai câştigat niciun punct şi astfel setul secund îi revine britanicei, cu 7-5 în tie-break.

19.57 Nicio emoţie pentru Halep, game la zero, şi ne aşteaptă un nou tie-break.

19.54 Konta şi-a ”asigurat” tie-break-ul şi în acest set secund, după ce a dus scorul la 6-5. Totul depinde acum de Simona.

19.50 Emoţii mari pentru Simona în acest game în care părea că va încheia conturile foarte repede, mai ales că a ajuns imediat la 40-0. N-a fot să fie chiar atât de rapid, dar s-a făcut, totuşi, 5-5.

19.44 Un nou game echilibrat pe serviciul Johannei, care găseşte puterea să treacă peste şansele de break ratate şi să ducă scorul la 5-4.

19.40 Frustrare mare pe chipul britanicei Konta care nu reuşeşte break-ul nici de data aceasta, deşi a condus din nou cu 40-15 pe serviciul Simonei. Halep a salvat, în acest set secud, patru mingi de break, iar scorul este acum egal, 4-4.

19.34 Game la zero pentru Johanna, iar dacă acest ”ritm” de joc se menţine este posibil să avem parte de un nou tie-break

19.31 Nimic de făcut pentru Konta, în aceste momente în care Simona joace senzaţional. Este 3-3 după un game în care Halep s-a impus la 15.

19.27 Primul game din setul secund în care Konta are probleme pe propriul serviciu, deşi a condus cu 40-0. După o dublă greşeală şi două greşeli neforţate, Simona egalează la 40. Britanica are, însă, o tresărire de orgoliu, şi face 3-2 în acest al doilea set.

19.23 Acesta a fost, cu siguranţă, cel mai rapid game câştigat de Simona pe propriul servicu, un game la zero, adjudecat în mai puţin de un minut.

19.20 Halep a lăsat impresia că putea face mai multe în acest game pe serviciul britanicei, în care a revenit de la 0-40 până la 30-40, dar, totuşi, game-ul merge în contul Johannei.

19.17 Cinci şanse de break a avut Konta până acum, dar a reuşit break-ul o singură dată, poate şi pentru că Simona joacă incredibil în astfel de momente. Aşa s-a întîmplat şi în setul secund, în primul game în care a servit, şi a fost nevoită să revină de la 15-40 pentru a restabili egalitatea, 1-1.

19.12 Condusă, din nou, cu 30-0, Konta găseşte puterea să revină în joc, face alte patru puncte la rând, şi câştigă primul game al setului secund.

19.05 Un tie-break despe care nu sunt multe de spus. Simona a condus tot timpul, s-a distanţat la 3-1, apoi la 4-2 şi nu a mai pierdut niciun punct până la finalul setului. 7-6(2) pentru Halep, care mai are nevoie de un singur set pentru a intra în istorie

18.59 Este 6-6 în primul set, după un game spectaculos, cu puncte frumoase de o parte de şi de alta a fileului.

18.53 Impresionant jocul Simonei în aceste momente foarte delicate, în care o singură greşeală poate fi fatală. Simona a condus cu 15-0 şi 30-15, dar s-a văzut egalată, şi exista riscul ca Johanna să obţină o şansă de break. N-a fost cazul pentru că Halep a jucat perfect, a dus scorul la 6-5, şi are prima şansă în setul de debut.

18.51 Game foarte bun şi pentru Konta care, destul de rapid, restabileşte egalitatea în acest prim set. Este 5-5 şi avem ”prelungiri”

18.47 Impecabil jocul Simonei în acest moment, fără să se lase afectată de ceea ce s-a întâmplat în game-ul pecedent, în care, deşi a condus cu 30-0 pe serviciul Johannei, a pierdut patru puncte la rând şi scorul a devenit 4-4. Un game foarte rapid câştigat de compatrioata noastră care se duce la 5-4 şi mai are nevoie de un singur game pentru a câştiga primul set.

18.44 Este 4-4 după un game în care Konta a revenit de la 0-30

18.41 În mai puţin de două minute Johanna revine în meci, cu un break rapid, la zero. Este 4-3 pentru Simona

18.39 Konta serveşte bine în prima parte a fiecărui game, se duce şi acum la 40-0, şi încheie rapid game-ul, înainte ca Simona să mai revină în joc.

18.35 Konta îşi doreşte foarte multe în acest meci, atacă tot timpul, şi îşi ”procură” o nouă şansă de break şi în acest game în care serveşte Simona. Din nou, însă, Simona arată un calm desăvârşit şi o forţează pe britanică să greşească. Minge de break salvată, apoi două puncte solide pentru româncă, şi este 4-1.

18.30 Primul game şi pentru Konta, după mai bine de 15 minute de joc

18.26 Simona îşi continuă jocul solid de pe fundul terenului, controlează majoritatea punctelor şi reuşeşte în acest al treilea game, să salveze o şansă de break a britanicei. Face, astfel, trei puncte la rând, spre evidenta frustrare a Johannei, şi duce scorul la 3-0

18.20 Simona a adus liniştea la Wimbledon. După un game solid, în deschiderea meciului, a reuşit rapid break-ul şi conduce acum cu 2-0.

18.15 A început meciul istoric pentru Simna, din sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Cu o victorie Simona se califică în semifinale şi va fi, de luni, noul lider al clasamentului feminin.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au dat publicităţii programul meciurilor din sferturile de finală ale tabloului feminin, iar Simona Halep şi Johanna Konta vor intra în scenă în a treia partidă a zilei, după cea dintre Venus Williams (SUA, favorită 10) şi Jelena Ostapenko (Letonia, favorită 13).

Programul de marţi de la All England Club va începe la ora 15:00, când Venus Williams şi Jelena Ostapenko vor deschide ziua pe arena centrală de la Wimbledon. De la aceeaşi oră, pe terenul 1, Garbine Muguruza (Spania, favorită 14) şi Svetlana Kuzneţova (Rusia, favorită 7) vor lupta pentru un loc în careul de aşi.

Meciul dintre Halep şi Johanna Konta, al cincilea direct, va începe imediat după ultimul punct al partidei dintre Venus Williams şi Jelena Ostapenko.

După Muguruza - Kuzneţova, pe terenul 1 e programaat duelul dintre cele mai surprinzătoare prezenţe în faza sferturilor de finală, Magdalena Rybarikova (Slovacia) - Coco Vandeweghe (SUA, favorită 24).

Citește și: