395 vizualizări 9 sep 2017

Umflaţi de parcursul european, umflaţi de vedetele pe care le-a atras în lot şi de declaraţiile unui finanţator-antrenor principal care dictează nu doar alcătuirea lotului, ci şi primul ”11”. Fotbal românesc în toată splendoarea lui.

Vă mai amintiţi ultima partidă în care campioana a părut atât de fragilă într-un meci contra vicecampioanei? Handicapată de nevoia firească de fonduri care a făcut-o să se debaraseze, contra cost, de cei mai buni jucători, Viitorul apelează la ambiţie, la memoria recentă şi la copii contra unui FCSB care vine din postura de gigant cu muşchii umflaţi. Umflaţi de parcursul european, umflaţi de vedetele pe care le-a atras în lot şi de declaraţiile unui finanţator-antrenor principal care dictează nu doar alcătuirea lotului, ci şi primul ”11”. Fotbal românesc în toată splendoarea lui.

Previzibil. Cuvântul cheie. FCSB e echipa sigură în start, echipa care construieşte în faţa unei defensive atente. Viitorul fură atenţia cameramanilor doar atunci câd mingea ajunge la Cicâldău, autor de ”floricele”, dar şi atunci când pressingul agresiv dă roade. Presiunea oaspeţilor e sterilă, însă în primele 20 de minute sunt reclamate trei penalty-uri. Un presupus fault la Alibec, un presupus henţ în careu şi un presupus fault la Budescu. Toate refuzate de Găman, cel care îi dă un ”galben” lui Budescu ca să calmeze spiritele. Sau cel puţin aşa presupune el. Viitorul prinde curaj după 20 de minute în care FCSB arată că muşchii sunt rezultatul steroizilor. Umflarea artificială nu dă roade. Sau nu mereu. Chiţu întoarce în centrul careului, Lopez şutează cu sete, însă Bălaşa se aruncă în faţa glonţului şi îl salvează pe Vlad de o minge grea. Dar mingea grea vine. Eric e la marginea careului, fundaşii FCSB dorm şi îl lasă să-şi aşeze mingea pe stângul, iar racheta se opreşte în plasă. Campioana are 1-0 după jumătate de oră, graţie jocului mai inteligent.

FCSB răspunde, dar cu mai multă agresivitate decât cu fotbal. Atacuri avântate, fără organizare, fără prea multe idei. Budescu face o ”foarfecă” din careul mic după o ieşire ciudată a lui Rîmniceanu, însă acelaşi portar se repliază şi respinge. Campioana a scăpat de jucătorii cu experienţă, dar pare că ştie să se apere. Cu siguranţă ştie că FCSB s-a specializat în reveniri în acest sezon.

CONTINUAREA PE PROSPORT.RO

Citește și: