227 vizualizări 13 sep 2017

 Întâmpinat de jurnalişti pe aeroport, Daum s-a declarat dezamăgit de faptul că a aflat din presă că nu va continua pe banca primei reprezentative şi a dezvăluit că Răzvan Burleanu nu i-a răspuns la telefon, scrie Pro Sport.

Selecţionerul a asistat, marţi seară, la meciul dintre Bayern şi Anderlecht, în care i-a urmărit la lucru pe Stanciu şi Chipciu, iar când s-a întors în ţară veştile proaste au venit una după alta. După ce a aflat că cei din Comisia Tehnică a FRF au decis că e mai bine să plece, Daum a fost înştiinţat că FRF e la un pas să-l numească pe Contra selecţioner, iar ştirile nu i-au picat foarte bine.

Germanul s-a enervat, a pus tunurile pe Comisia Tehnică, despre care spune că nu are puterea de a lua decizii şi s-a răstit la jurnaliştii care l-au aşteptat la aeroport: "Sunt antrenorul echipei naţionale, desigur. Ştiţi pe cineva care e? Ştii tu pe cineva care e antrenorul echipei naţionale? Ştii!? (n. red - întrebări adresate unui reporter). Viitorul meu în România arată bine, este o vreme fantastică, o ţară minunată şi am o mulţime de prieteni aici. Nu ştiu nimic despre contract, nu depinde de mine. Suntem doar angajaţi, e un şef peste noi, un preşedinte care va lua decizia...Cel mai important e ce vor decide preşedintele şi cei din Comitetul Executiv.

Am fost surprins şi dezamăgit de ştirile venite din partea Comisiei Tehnice, acum două luni spuneau că am făcut o treabă fantastică şi că vrem să continuăm până în 2020, iar acum spun total opusul. Sunt surprins, dezamăgire nu e cuvântul potrivit. Nu cred că mai avem o înţelegere comună, aşadar trebuie să spun că această Comisie Tehnică nu are dreptul să ia decizii", a tunat Daum.

Daum a anunţat că se va întâlni joi cu Burleanu: "Familia mea din Germania a citit că sunt concediat, aşa că l-am sunat pe preşedintele FRF. Nu am dat de el. Nu mi-a venit să cred că într-o ţară civilizată poţi afli informaţia asta din presă. Voi vorbi cu Răzvan Burleanu. Zilele astea n-am vorbit, pentru că am fost plecat, dar am discutat înainte să plec şi am stabilit că azi, când ajung în România, voi găsi înţelegere."

La capătul unei campanii dezastruoase, Daum e aşteptat de Burleanu pentru a rezilia contractul care-i expiră, oricum, după meciul cu Danemarca (9 octombrie). Cel mai probabil, neamţul numit selecţioner în vara lui 2016 va primi salariul pe ultimele două luni ale înţelegerii, adică aproximativ 90.000 de euro.

Imediat după ce Daum şi Burleanu se vor înţelege, FRF va anunţa numele noului selecţioner, care, în proporţi de 99%, va fi Cosmin Contra, după ce Dan Petrescu ar fi refuzat oferta FRF, lucru confirmat şi de preşedintele clubului CFR Cluj:

”Are contract pe doi ani şi şi-l va duce până la capăt. Mă bucură faptul că se discută despre el, înseamnă că toate lumea-i recunoaşte valoarea. Acest lucru se vede şi din jocul echipei, şi din locul pe care-l ocupăm acum. El este un om de mare caracter, îi place la Cluj, are o echipă foarte puternică în jurul lui.

Rămâne la CFR şi îşi va duce contractul la bun sfârşit. Îi place atmosfera de la club. Este un proiect construit în jurul său. Ieri a avut loc o întâlnire, mai multe amănunte nu pot să vă dau, concluzia este că rămâne la noi. Nu s-a luat în calcul varianta ca el să antreneze şi la CFR şi la naţională”, a declarat Iuliu Mureşan la o televiziune de sport.

Citește și: