no author
Andrei Ionascu
579 vizualizări 1 feb 2017

Partida a durat o oră şi 38 de minute. Halep a reuşit 3 aşi şi a comis 2 duble greşeli, cedând serviciul de trei ori. Românca, în vârstă de 25 de ani, a concretizat 4 dintre cele 12 şanse de break avute.

"Ştiam că adversara are lovituri puternice, dar am reuşit să le contracarez. Sunt bucuroasă că mă aflu la Sankt Petersburg şi că sunt aptă din punct de vedere fizic, după Openul Australiei. Voi juca împotriva unei rusoaice în turul următor, va fi un meci dificil, pentru că publicul va fi de partea adversarei, dar eu voi încerca să savurez jocul", a declarat Halep după meci.

În acest an, Ana Konjuh (19 ani) a reuşit o finală la Auckland, în Noua Zeelandă, pierdută împotriva americancei Lauren Davis, şi a fost eliminată în turul doi al Openului Australiei.

Pentru accederea în faza sferturilor de finală, Simona şi-a asigurat 100 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 20.350 de dolari. Halep participă pentru prima dată la Sankt Petersburg.

În runda următoare, principala favorită a competiţiei va juca împotriva învingătoarei din partida Natalia Vikhlyantseva (Rusia, 115 WTA), wild card - Daria Kasatkina (Rusia, 27 WTA), favorită 8.

Marţi, Irina Begu (28 WTA) şi Monica Niculescu (35 WTA) au părăsit competiţia din Rusia, dotată cu premii totale în valoare de 776.000 de dolari, încă din primul tur.

Citește și: