no author
Sorin Bogdan
730 vizualizări 10 iun 2018

”Este un moment minunat, un moment special, la care am visat de când m-am apucat de tenis. Roland Garros este turneul meu favorit de Grand Slam şi întotdeauna mi-am zis că - dacă va fi să câştig unul - mi-aş dori să se întâmple aici. Iar acum, (visul n.r.) a devenit realitate. Familia mea a fost întotdeauna alături de mine, de când am început să joc tenis. Vreau să îi mulţumesc. La fel cum mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceşti 20 de ani. tuturor prietenilor şi oamenilor pe care îi consider speciali în viaţa mea. Fără ei, n-aş fi putut să-mi revin după ce am pierdut trei finale de Grand Slam. Acum nu-mi doresc decât să mă bucur de acest moment foarte special,” a declarat Simona Halep la conferinţa de presă oficială de după finala de la Roland Garros.

Întrebată cum de-au fost atât de mulţi români în tribune, Simona s-a scuzat, râzând, că nu ea le-a cumpărat bilete: ”Mai demult, le cumpăram bilete, dar acum, nu. Au venit singuri şi apreciez efortul pe care îl fac întotdeauna. E minunat să-ţi transmită atâta energie... Dar şi francezii m-au susţinut! Mulţumesc tuturor ! A fost o atmosferă nemaipomenită!”

Simona Halep a învins-o în trei seturi 3-6 6-4 6-1 pe americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA) şi a cîştigat finala turneului de tenis de la Roland Garros. Primul set a fost o luptă strânsă de 42 de minute, în care Stephens a reuşit să-şi impună jocul. În setul al doilea, Simona reuşeşte să răstoarne echilibrul partidei în favoarea sa şi să păstreze trendul până la final, cu un ultim set de-a dreptul fulminant. 

La finalul partidei, Simona Halep ridică deasupra capului trofeul Openului francez. Nu există un sentiment mai frumos, după cum scriu pe twitter oficialii de la Roland Garros.

 

 

--

Citește și: