no author
Iulian Coşuleţu
441 vizualizări 8 mar 2017

Serena s-a retras de la Indian Wells, iar motivul invocat este o accidentare la genunchiul stâng. Din cauza aceleiaşi probleme, Halep a lipsit din circuit în ultimele cinci săptămâni. Pe Williams însă, abandonul din această săptămână o va costa scump, pentru că va pierde şefia clasamentului în favoarea nemţoaicei Angelique Kerber.

Serena rămâne cu 7.130, din cauză că nu îşi apără finala atinsă anul trecut, în timpe ce Angelique are 7.405 puncte. Campioana americană nu va avea ocazia să recâştige locul 1 prea curând, ţinând cont că s-a retras şi de la Miami (21 martie - 2 aprilie).

Angelique Kerber a mai fost lider mondial timp de cinci luni, în perioada septembrie 2016 - ianuarie 2017, dar sportiva de 29 de ani a coborât pe locul secund după ce Serena Williams a cucerit titlul de la Australian Open (6-4, 6-4 în finală cu Venus Williams).

Sportiva din Germania devine principala favorită de la Indian Wells, în timp ce Halep, jucătoarea cu care Kerber se poate întâlni în semifinale, are acum statut de favorită 3. Serena participase la Indian Wells în ultimele două sezoane, după ce timp de 14 ani boicotase turneul, acuzându-i pe spectatori de rasism.

"Din păcate, sunt nevoită să mă retrag de la Indian Wells şi Miami! Nu m-am putut antrena din cauza unei accidentări la genunchi şi sunt dezamagită că nu pot fi prezentă acolo. Voi merge mai departe şi voi încerca să rămân pozitivă. Aştept să revin cât mai curând", a fost comunicatul transmis de Serena Williams. În 2017, Serena a disputat doar două turnee: Auckland (Noua Zeelandă) - învinsă de Madison Brengle în optimile de finală, şi Australian Open, la care a triumfat pentru a 7-a oară în carieră.

--

Citește și: