Rădoi a demisionat de la Steaua

Rădoi a demisionat de la Steaua
Publicat: 30/11/2015, 07:53

„Îmi asum toată răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat până acum la Steaua și cred că e momentul să ne despărțim. Dacă filozofia pe care o avem noi, așa bună, rea cum e, vedem că nu dă rezultate, ne asumăm această responsabilitate. Am avut rugămintea față de staf să rămână în continuare, ca echipa să nu treacă prin momente și mai grele după plecarea mea, pentru că este o perioadă prea scurtă pentru următoarea partidă (n.r. – miercuri, în deplasare, cu ASA Târgu Mureș) și să nu creăm o și mai mare debandadă la echipă. Dacă ideile pe care eu le am, nu se mai crede în ele, eu vreau să mor pe mâna mea. Eu am adus echipa în acest loc în clasamente, eu sper ca ei (n.r. – jucătorii) să mă salveze, să aibă o altă evoluție și să câștige începând de miercuri”, a declarat Rădoi, după meciul de la Pitești.

Rădoi a precizat că a luat această decizie înaintea partidei cu Astra și că nu s-ar fi răzgândit, indiferent de rezultat. „Indiferent ce se întâmpla în această seară, luasem decizia de a renunța. Am hotărât să vin și la această partidă, tocmai pentru a nu crea probleme. Decizia mea de a nu mai continua era luată de ieri (n.r. – sâmbătă).”

El a afirmat că obiectivele echipei sunt în continuare realizabile. „Deocamdată, suntem în șanse pentru cele trei obiective, suntem în poziție de play-off, care este obiectivul numărul 1. După pauza de iarnă, cu o pregătire bună, cu un lot bun pe care îl avem și cu câteva plombe, cred că vom reuși – spun așa ca suporter – că următorul obiectiv după play-off, titlul de campioană, este realizabil. Este o diferență destul de mare în acest moment, dar punctele se înjumătățesc”, a menționat Rădoi.

Întrebat pe cine vede în locul său, Rădoi a răspuns, făcând o trimitere către Laurențiu Reghecampf: „Chiar nu mă mai interesează, dar sper ca acești antrenori mari care apar pe la televizor și se dau steliști, ca ei să vină să ajute echipa, așa cum a mai fost chemați, dar au cerut 25.000 pe lună, sper să vină să antreneze Steaua, nu doar pentru bani.”

Rădoi a mai spus că știa în ce condiții vine la Steaua și a adăugat că își va continua studiile pentru a obține licența pro. „Știam că vor fi momente grele, nu mai avem suporteri, nu mai avem teren unde să jucăm meciurile de acasă, o bază de antrenament, schimbarea a șapte jucători, dar asta le știam înainte să vin. Am acceptat să vin, am încercat să ajut cât mai mult, dar nu s-a putut. E vina mea și trebuie să fiu primul care pleacă. O să-mi continui studiile și o să vorbim peste șase ani, cum a zis domnul Apolzan. Dacă nu am licență, ce ofertă aș putea avea? Nu am, voi am încerca să îmi aranjez lucrurile în viață, va trebui să-mi continui studiile”, a adăugat Rădoi, precizând că nu a avut un conflict cu patronul Gigi Becali.

Mirel Rădoi s-a declarat dispus să apere public echipa prin declarații dacă o va critica cineva. „O să o fac eu. Sunt în continuare sufletește alături de echipă, de băieți, de patron, de suporteri, mai ales de cei de la Pitești. Dacă se va întâmpla să fie atacuri la adresa lor, o să fiu primul care iesie să-i apere. Pentru că în aceste momente delicate, prin care această echipă nu a mai trecut de mulți ani, trebuie ajutată.”

Mirel Rădoi a preluat conducerea echipei Steaua în luna iunie, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă, tehnician căruia finanțatorul Gigi Becali nu i-a prelungit contractul, deși a câștigat cu formația bucureșteană campionatul intern, Cupa României și Cupa Ligii.

Rădoi, 34 de ani, aflat la prima experiență de antrenor principal după retragerea din activitatea de fotbalist, a figurat în organigrama FC Steaua ca director sportiv, deoarece nu are licența pro, necesară pentru a antrena în Liga I. El se găsește în imposibilitatea de a urma cursurile școlii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

După ce a fost sancționat de Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deține licență de antrenor, Rădoi a primit interdicție de a da indicații de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federației.

El a început cursurile școlii de antrenori din Republica Moldova, deoarece pentru înscrierea la această instituție nu este necesar examenul de bacalaureat.

Antrenorul oficial al echipei Steaua este Dumitru Dumitriu. Din staful tehnic mai fac parte Nicolae Dică, Marius Popa, Ciprian Prună și Horea Codorean.

Cu Rădoi pe bancă, Steaua a fost eliminată în turul al treilea al Ligii Campionilor și în play-off-ul Ligii Europa, iar în campionat ocupă locul 4, cu 30 de puncte (opt victorii, șase egaluri și cinci înfrângeri), la zece puncte de liderul clasamentului, Astra Giurgiu, după 19 etape. Steaua este calificată în semifinalele Cupei Ligii și în sferturile de finală ale Cupei României.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani