no author
Andrei Pal
2422 vizualizări 10 iul 2017

Calificată în faza sferturilor de finală de la Wimbledon pentru a treia oară în carieră, Simona a vorbit despre cum a făcut diferenţa în setul al doilea al meciului cu Azarenka, despre Johanna Konta, următoarea adversară, şi publicul englez, dar şi despre Jelena Ostapenko, letona care menţine şi la Londra forma de senzaţie arătată la Roland Garros.

În meciul contra bielorusei Azarenka, Simona a avut nevoie de un prim set echilibrat, dar în manşa a doua s-a distanţat rapid şi nu i-a dat nicio şansă adversarei. Imediat după partidă, Halep a explicat că scorul clar a venit ca urmare a faptului că a intrat mult mai mult în teren, a lovit mingea mult mai repede şi mult mai tare: "Habar nu aveam că sunt la un meci de locul unu. Primul set a fost foarte echilibrat, dar în al doilea am intrat mai mult în teren şi am reuşit să lovesc mingea ceva mai tare. Pe iarbă nu ne-am întâlnit niciodată, aşa că a fost o mare provocare pentru mine", a spus Halep.

Întrebată despre următoarea adversară, Johanna Konta, Simona şi-a amintit de meciul de la Mamaia, din Fed Cup, şi le-a spus jurnaliştilor că nu va avea o problemă cu publicul englez, care o va susţine pe britanica de 26 de ani: "Nu am jucat niciodată contra Johannei Konta pe iarbă. Va fi foarte dificil, dar cred că sunt pregătită. Nu am nicio problemă cu faptul că publicul englez va fi împotriva mea. Mă aştept la asta. Mă simt concentrată, puternică şi încrezătoare, am luat fiecare meci în parte până la partida cu Konta. În Fed Cup, nu a fost un meci prea grozav contra Johannei", a adăugat Simona, care apoi a evidenţiat forma bună în care a rămas învingătoarea sa din finala de la Roland Garros: "Ostapenko? Cu acest stil de joc şi cu încrederea pe care o are e aproape imposibil de oprit."

Meciul dintre Halep şi Konta, din sferturile de finală, se va juca miercuri. Britanica a ajuns printre cele mai bune opt jucătoare ale competiţiei după ce a învins-o pe Caroline Garcia, reprezentanta Franţei, scor 7-6, 4-6, 6-4. La întâlnirile directe, scorul este egal, 2-2, Simona câştigând în Fed Cup (2014 şi 2017), victoriile Johannei venind la Wuhan, în 2015, şi la Miami, în 2017.

--

Citește și: