no author
Iulian Coşuleţu
464 vizualizări 16 mar 2017

Halep va ocupa poziţia a 5-a începând de luni, dar constănţeanca se poate declara mulţumită, în condiţiile în care risca să pice chiar pe locul 6 WTA în noul clasament.

Simona a fost salvată de Karolina Pliskova (3 WTA), cehoaica învingând-o în sferturile de la Indian Wells pe jucătoarea care îi ameninţa poziţia româncei, Garbine Muguruza (6 WTA). Sportiva din Spania avea nevoie de o calificare în finală pentru a o devansa pe Halep, însă Pliskova a eliminat-o în minimum de seturi pe Muguruza, scor 7-6(2), 7-6(5).

Totuşi, Simona va ieşi din Top 4 WTA după o jumătate de an, fiind depăşită de Dominika Cibulkova din Slovacia, jucătoare care va atinge cel mai bun loc al carierei. Românca în vârstă de 25 de ani rămâne cu 5.022 de puncte, din cauză că a eşuat în încercarea de a-şi apăra sfertul de finală atins la ediţia precedentă a turneului Premier Mandatory de la Indian Wells. Sportivele clasate mai bine decât Halep sunt: Kerber (1 WTA), cu 7.515 puncte, Williams (2 WTA) - 7.130 de puncte, Pliskova (3 WTA) - 5.640 de puncte, şi Cibulkova (4 WTA), cu 5.160 de puncte.

--

Citește și: