294 vizualizări 9 sep 2017


Nicolae Dică a avut un discurs tranşant după Viitorul - FCSB 1-0. Antrenorul FCSB-ului şi-a criticat jucătorii pentru lipsa de atitudine şi spune că s-au crezut învingători înainte să joace. Dică cere o altă atitudine cu Viktoria Plzen, joi, în Europa League, scroe Pro Sport.

FCSB a suferit primul eşec din acest sezon al Ligii 1, 1-0 împoriva campioanei Viitorul - o echipă care a suferit profund până acum. Nicolae Dică spune că problemele au venit din atitudinea jucătorilor săi. Antrenorul FCSB-ului spune că elevii săi au fost egoişti în unele faze şi n-au arătat dorinţă şi determinare:

”Am jucat cu campiona României, chiar dacă au pierdut mulţi jucători. Când intri relaxat pe teren şi n-ai agresivitate, nu joci ca echipă şi joci doar pentru tine, e normal să apară un astfel de rezultat. Eu sunt vinovat, pentru că n-am putut să-i fac pe jucători să înţeleagă că acesta este un meci foarte important. Sunt momente când sunt şi dur, sunt şi bun. Jucătorii trebuie să înţeleagă că trebuie să intre pe teren să dea totul. Nu câştigăm că ne numim Steaua, că avem echipament frumos sau că nu ştiu câţi bani s-au dat pe tine. O să le spun jucătorilor ce m-a nemulţumit şi le voi transmite că aşa nu se poate”, a declarat Nicolae Dică.

Antrenorul în vârstă de 37 de ani îşi avertizează jucătorii că vor avea o surpriză neplăcută dacă vor arăta aceeaşi atitudine în meciul cu Plzen, din grupele Europa League: ”Dacă vom juca aşa cu Plzen, vom lua 5 goluri. Trebuie să înţeleagă că n-am făcut nicio performanţe că am ajuns în grupele Europa League. O performanţă ar fi să trecem de grupe. Jucătorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de atitudine”.

Dică a explicat şi motivul pentru care l-a schimbat pe Budescu chiar la pauză: ”L-am schimbat pe Enache pentru că am văzut că avem probleme acolo. L-am trecut acolo pe Bălaşa pentru că nu avem alte soluţii. Am văzut că avem unele probleme în atac, pierdeam foarte uşor mingea şi am decis să-l înlocuiesc pe Budescu cu Golofca, care are viteză. Am decis să-l schimb pe Tănase sau pe Budescu. Şi l-am ales pe Budescu”, a declarat Nicolae Dică la DigiSport.
 

Citește și: