no author
Denis Şchiopu
182 vizualizări 11 feb 2017

Niculescu a pierdut meciul cu belgianca, în minimum de seturi, într-o oră şi 39 de minute. Niculescu, în vârstă de 29 de ani, a avut un procentaj de reuşită la primul serviciu de 43 la sută şi nu a comis duble greşeli. Reprezentanta României a avut 15 mingi direct câştigătoare şi 24 de erori neforţate, în timp ce Flipkens a reuşit 19 mingi direct câştigătoare şi a comis 21 de erori neforţate.

Monica Niculescu a reuşit patru break-uri, unul în primul set şi trei în al doilea, însă a pierdut şase game-uri la serviciu.

În al doilea meci al zilei de sâmbătă, Sorana Cîrstea (26 de ani, locul 62 WTA) va juca împotriva Yaninei Wickmayer (27 de ani, 60 WTA). Belgianca are 4-1 la întâlnirile directe cu românca. Cîrstea a câştigat la Cincinnati, pe hard, în 2012, iar Wickmayer s-a impus la Oeiras (zgură, 2009), Hertogenbosch (2009), US Open (2011) şi Kooyong - demonstrativ (2017).

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13.00, Monica Niculescu o va înfrunta pe Yanina Wickmayer, apoi Sorana Cîrstea o va întâlni pe Kirsten Flipkens. Bilanţul partidelor Niculescu - Wickmayer este 2-3, iar cel al confruntărilor Cîrstea - Flipkens este 1-0.

În cazul în care va fi nevoie de meciul de dublu pentru stabilirea echipei câştigătoare, se vor înfrunta perechile Irina Begu/Patricia Ţig şi Elise Mertens/Maryna Zanevska. Ţig, Mertens şi Zanevska sunt debutante în Fed Cup.

Confruntarea România - Belgia se desfăşoară pe suprafaţă rapidă. Cele două ţări s-au mai întâlnit de trei ori în Fed Cup, Belgia impunându-se de fiecare dată.

--

Citește și: