10 septembrie 201722:09388

Liviu Dragnea îşi asumă oficial, pentru prima oară, proiectul "Rapid pentru Partid". Liderul PSD despre Academia Rapid: "Vom creşte această echipă!". VIDEO

Pentru prima oară de la demararea operaţiunii „Rapid pentru Partid“, proiectul PSD de trecere a marelui club sub control politic a fost asumat de liderul formaţiunii de guvernământ, Liviu Dragnea. Prezent miercuri, 6 septembrie 2017, pe şantierul noului stadion din Craiova, Dragnea a răspuns astfel la întrebarea cine ar trebui să joace acolo la inaugurare: „Ce mi-aş dori eu e imposibil... Cu Rapidul mi-aş dori. Ăla din Liga a 4-a, pe care… o să-l creştem“. Dragnea se referă la Academia Rapid, grupare susţinută de primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache.

Se încheie astfel o perioadă în care operaţiunea de preluare a Rapidului nu a fost asumată public, acţiunile petrecându-se pe două paliere: cel vizibil, destinat suporterilor, cu atragerea unor foşti jucători în prima linie, şi cel invizibil, în culise, unde primarul Tudorache a supervizat planul şi acţiunile generalului de Securitate Vasile Mălureanu .


Generalul de brigadă Vasile Mălureanu, fondatorul Academiei Rapid, s-a specializat, în anii '60, sub comanda lui Pleşiţă, în acţiuni de dezinformare-manipulare

ProSport a scris, în ultimele luni, despre toate evenimentele care au însoţit trecerea Rapidului sub controlul PSD (detalii aici). Primele informaţii despre interesul Partidului au venit astă-iarnă, după alegerile parlamentare. Cu timpul, semnalele s-au înmulţit, iar atacul final a început astă-vară. După ce, în luna mai, fostul premier Grindeanu a emis o Hotărâre de Guvern care dădea mână liberă autorităţilor locale în finanţarea cluburilor sportive, lucrurile s-au precipitat.

MAI MULTE PE PRO SPORT

VIDEO: PSD

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.