ITF i-a retras acreditarea lui Ilie Năstase care nu va mai putea participa la meciurile din Fed Cup

ITF i-a retras acreditarea lui Ilie Năstase care nu va mai putea participa la meciurile din Fed Cup
Publicat: 22/04/2017, 18:13
Actualizat: 22/01/2019, 14:38

Meciul Sorana Cîrstea – Johanna Konta, al doilea din barajul pentru Grupa Mondială 2, a fost întrerupt, sâmbătă, la scorul 2-6, 3-1, după ce jucătoarea britanică ar fi fost jignită din tribune. Konta a plecat plângând la vestiare. Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost trimis în tribune, iar mai apoi evacuat de către supervizorul partidei, din cauza unor injurii aduse arbitrului de scaun.

La ieșirea din arenă, fostul număr 1 mondial a jignit o jurnalistă britanică aflată la meci. În urma evenimentelor, ITF a emis un comunicat în care anunță că i-a fost retrasă acreditarea lui Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei României neputând să mai participe la niciun meci din cadrul întâlnirii cu Marea Britanie.

„Căpitanul României, Ilie Năstase, a fost scos de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România – Marea Britanie, de la Constanța. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli, din cauza comportamentului său nesportiv, după ce a primit două avertismente. Domnul Năsase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată și nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigație asupra acestui caz, dar și cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână”, se arată în comunicatul ITF.

Mai mult, jurnaliștii britanici îl acuză pe Năstase că a avut un comportament inadecvat față de Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii.

Ilie Năstase (70 de ani) și-ar fi dat în petec înaintea barajului de menținere în Grupa Mondială II din Fed Cup, fapt pentru care ITF a deschis o anchetă la Mamaia! Jurnaliștii de la „Daily Mail” susțin că Năstase a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams, în timpul conferinței de presă la care au participat și jucătoarele echipei noastre: „Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?”. Vorbele rostite de „Nasty” în română s-au suprapus cu declarațiile Simonei Halep, care oferea un răspuns în engleză în acel moment, dar se pare că scandaloasa remarcă a putut fi auzită de jurnaliștii prezenți în sală.

Subiectul „sarcina Serenei Williams” a fost dezbătut la conferința de presă organizată la hotelul „Iaki” după ce americanca a confirmat faptul că este însărcinată în 20 de săptămâni cu antreprenorul Alexis Ohanian. Șefii Federației Române de tenis au refuzat să comenteze incidentul, însă ITF a reacționat imediat în urma acuzelor lansate de ziariștii britanici: „Nu tolerăm în niciun fel limbajul sau comportamentul discriminatoriu. Suntem la curent cu presupusele declarații făcute de căpitanul Ilie Năstase, fapt pentru care am demarat o investigație”. În acest moment, fostul mare jucător riscă să fie interzis la conferințele de presă din Fed Cup sau chiar să nu mai poată sta pe bancă în timpul meciurilor.

Ilie Năstase nu este la prima „ispravă” de acest gen, ținând cont că în anul 2010 a fost amendat de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce a fost găsit vinovat de declarații discriminatorii la adresa comunității rome. În octombrie 2010, fostul tenismen declara pentru ProSport că președintele Franței, Nicolas Sarkozy, „are dreptate în problema țiganilor” și că, dacă ar fi fost președintele României, i-ar fi trimis pe romi în Harghita, schimbând astfel componența etnică a zonei. La acea vreme, CNCD l-a obligat pe Năstase la plata unei amenzi în valoarea de doar 600 de lei.

Acuzațiile la adresa lui Năstase nu se opresc aici, iar forul mondial analizează încă un incident fără precedent în competiția inter-țări din tenis. Conform sursei citate, Anne Keothavong (33 de ani), antrenoarea echipei oaspete, a fost deranjată de comportamentul sexist al românului. Ilie a uitat că se află într-un cadru oficial, întrebând-o pe fosta jucătoare de tenis, în timp ce făceau o poză împreună: „La ce cameră stai?” De asemenea, Năstase a făcut-o pe Keothavong să se simtă jenată, spunându-i femeii care este căsătorită și însărcinată în 18 săptămâni: „Continuăm să ne atragem unul pe altul!”. Chiar dacă s-a simțit inconfortabil, Anne Keothavong i-a răspuns lui Ilie Năstase printr-un zâmbet.

Năstase și Keothavong se vor reîntâlni sâmbătă, de la ora 12:00, pe centralul de la Tenis Club IDU din Mamaia. În primul meci, Simona Halep o înfruntă pe Heather Watson, în timp ce Irina Begu și Johanna Konta sunt protagonistele ultimei partide a zilei. Ilie Năstase a mai condus o singură dată naționala de Fed Cup, în luna februarie, însă „tricolorele” au pierdut dezamăgitor contra Belgiei, scor 3-1 la Sala Polivalentă din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația