no author
Andrei Ionascu
1487 vizualizări 8 feb 2017

Turneul WTA Premier de la Madrid va avea loc în perioada 6-13 mai şi este finanţat de către Ion Ţiriac. Competiţia se desfăşoară pe zgură şi este dotată cu premii totale în valoare de 5.439.350 de dolari.

"Maria Şarapova a cerut un wild-card pentru a juca în turneu şi am decis să i-l acordăm. Maria este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit în ultimii 15 ani şi a câştigat turneul de aici în 2014. S-a simţit mereu bine la Madrid şi sunt sigur că va reveni pe teren foarte motivată", a declarat fostul tenismen Manolo Santana, directorul turneului de la Madrid.

Rusoaica va reveni pe teren la turneul WTA de la Stuttgart, programat la sfârşitul lunii aprilie 2017. Şarapova a primit iniţial o suspendare de doi ani din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) pentru că a folosit o substanţă interzisă, Meldonium. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus pedeapsa în octombrie 2016 la doar 15 luni.

Şarapova, în vârstă de 29 de ani, a câştigat turneul de la Madrid în 2014, după ce a învins-o pe Simona Halep în finală, scor 1-6, 6-2, 6-3. Românca trebuie să-şi apere trofeul cucerit în 2016 în capitala Spaniei, după o finală cu slovaca Dominika Cibulkova.

"Şarapova este una dintre acele jucătoare pe care fanii o adoră şi vor să o vadă pe teren. Prezenţa ei la Caja Magica este o veste excelentă pentru turneu, pentru fani şi pentru oraşul Madrid", a spus preşedintele turneului de la Madrid, Gerard Tsobanian, pentru site-ul WTA.

--

Citește și: