no author
Laura Boico
32481 vizualizări 11 iul 2017

Deşi evenimentele actuale ar trebui să fie principalele ţinte ale presei, subiectul central îl reprezintă meciul de Fed Cup din primăvară, atunci când reprezentanta Marii Britanii, Johanna Konta, a ieşit în lacrimi de pe teren în timpul unui meci, acuzându-l pe Ilie Năstase că a jignit-o.

Telegraph.co.uk, metro.co.uk, dailystar.co.uk, news.sky.com sau espn.com sunt doar câteva dintre publicaţiile străine care au revenit asupra episodului care a avut loc în Constanţa. Atunci, Ilie Năstase şi-a atras un val de antipatie din cauza atitudinii sale şi a fost, totodată, interzis la All England Club. Inclusiv publicul român a fost arătat cu degetul deoarece nu a fost fair-play, atitudine care poate fi întoarsă din partea britanicilor, lucru care nu va fi încurajator pentru jucătoarea româncă la unul dintre cele mai importante meciuri din cariera sa.

"Cele două au o istorie aparte. Ceea ce s-a întâmplat la Fed Cup, când Konta a izbucnit în plâns, rămâne memorabil. Mai întâi un Ilie Năstase cu gura mare a avut o tiradă la adresa lui Anne Keothavong (n.r. căpitanul nejucător al Marii Britanii) şi a lui Konta în timpul confruntării cu Sorana Cîrstea. Apoi publicul român a avut reacţii care au făcut-o pe Johanna să plângă şi să se retragă la vestiare", scrie irishtimes.com.

Conform aceleiaşi surse, Halep are o atitudine dezinteresată pe marginea acestui subiect, lucru care reiese dintr-un interviu acordat luni, după victoria cu Azarenka. "Halep, care a făcut parte din echipa lui Năstase în Fed Cup, nu a vrut să îşi amintească de acel episod, refuzând să comenteze prea mult pe marginea lui. Şi Konta a evitat subiectul, însă limbajul româncei a denotat o atitudine de tipul <<puiule, nu îmi pasă>>".

În acelaşi context, Konta a declarat că ceea ce s-a întâmplat în Constanţa este de domeniul trecutului. "Ce s-a întâmplat în Fed Cup e de domeniul trecutului şi nu ar trebui să mai discutăm despre acel subiect. Halep nu are de unde să ştie cum m-am simţit eu în acele momente".

De asemenea, Simona Halep a ţinut să precizeze că nu îşi face griji că publicul britanic va fi împotriva ei după evenimentele de la Fed Cup: "N-am mai vorbit cu Johanna după incidentele de la Fed Cup. Pentru mine publicul de la Constanţa a fost fair-play. Ea ştie mai bine cum s-a simţit. Până la urmă totul rămâne în trecut. Nu-mi fac probleme că publicul britanic va fi împotriva mea".

Meciul dintre Simona Halep şi Johanna Konta de la Wimbledon va avea loc marţi, de la ora 18:30. 

 

 

 

--

Citește și: