De ce trebuie eliberat Cristi Borcea: „A fost stăruitor în muncă, a elaborat lucrări științifice și a dat dovezi de îndreptare”

De ce trebuie eliberat Cristi Borcea: A fost stăruitor în muncă, a elaborat lucrări științifice și a dat dovezi de îndreptare
Publicat: 17/10/2017, 21:05

„Comisia a constatat sub acest aspect că deținutul a executat, de la data de 04.03.2014 până la 28.09.2017, 1.305 zile închisoare, la care se adaugă 242 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate (din care 60 zile câștigate ca urmare a elaborării unor lucrări științifice), în total 1.547 zile câștigate și executate pe baza muncii prestate, fiind la prima analiză a comisiei. Comisia a apreciat că se petentul poate fi liberat condiționat deoarece a fost stăruitor în muncă, a dat dovezi temeinice de îndreptare și s-a implicat activ în programele de reinserție socială”, se arată în motivarea magistraților Judecătoriei Sectorului 4 al Capitalei.

Potrivit aceleiași surse, în adoptarea acestei decizii de către judecători a cântărit și faptul că fostul director executiv al FC Dinamo a desfășurat activități productive și că nu a fost sancționat disciplinar.

„Nu a fost sancționat disciplinar și, pentru stăruința în muncă și pentru modul în care a participat la activitățile de reintegrare socială, a fost recompensat de 30 ori: de 20 ori cu suplimentarea dreptului la pachet și la vizită și de 10 ori cu permisiunea de ieșire din penitenciar. A menținut permanent legătura cu mediul de suport prin vizite, apeluri telefonice, corespondență și convorbiri on-line. A beneficiat de sprijin material și moral din partea familiei. Este important de reținut că petentul nu este cunoscut cu antecedente penale”, mai arată magistrații.

Potrivit Judecătoriei Sectorului 4, Cristian Borcea a beneficiat pe timpul executării condamnării de sprijin material și moral din partea familiei.

„Acesta acordă suport financiar și moral pentru 7 copii cel mai mare având 20 de ani, fiind considerat și acesta un copil în ciuda vârstei, iar cel mai mic având 1 an. Arată că rezultă din procesele verbale și din actele care însoțesc procesul verbal al comisiei că păstrează legătura cu toți primind aprobare pentru convorbiri telefonice cu toți copii, a fost vizitat la penitenciar de toți copii rugând a se avea în vedere declarațiile date de mamele acestor copii prin care arată cât este de important petentul condamnat în viața copiilor tocmai pentru că se implică, îl interesează și pentru că dorește ca acești copii să crească frumos chiar dacă nu are posibilitatea obiectiv să le fie alături fizic”, a arătat apărătorul lui Cristian Borcea în fața instanței.

Fostul director executiv al FC Dinamo le-a spus judecătorilor că inițial lua o pastilă de diazepam și acum a ajuns să ia 4 pastile în fiecare zi. Cristian Borcea a mai arătat că toate bolile sale sunt publice, data ivirii acestora fiind anul 2009, existând la dosar documente cu privire la acestea. În ceea ce privește intoxicația cu mercur, dinamovistul a arătat că a fost menținută la 5,6 maxim 7, iar în momentul ultimei internări a fost de 11,3.

Cristian Borcea ar putea fi eliberat condiționat, după ce magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au decis, la începutul lunii octombrie, punerea sa în libertate, sentința nefiind însă definitivă.

„Dispune liberarea condiționată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul București”, a decis, miercuri, Judecătoria Sectorului 4. Decizia nu este definitivă.

Fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, se află la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel București, la șase ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU