4094 vizualizări 5 sep 2017

Concluzia a fost definitivată de statisticienii de la Universităţile din Tilburg şi Rotterdam, care au studiat datele a 75.000 de oameni care au murit în ultimii 30 de ani în Olanda.

„În medie, oamenii pot să trăiască mai mult, dar cei mai bătrâni dintre noi nu s-au schimbat foarte mult în ultimii 30 de ani. Sigur că durata de viaţă a crescut, cu toate că limita maximă nu s-a modificat”, a spus profesorul John Einmahl pentru Medical Express.

Pentru ca lucrurile să fie clare, nu e vorba despre speranţa de viaţă, ci despre durata ciclului vitatl, măsură folosită pentru a determina cât poate trăi un individ atât timp cât are grijă de sănătatea lui. Această descoperire poate fi corelată cu o cercetare edsfăşurată în America, acolo unde oamenii de ştiinţă au ajuns la durate asemănătoare de viaţă.

Aceştia au stabilit că durata maximă de viaţă a unei personae stagnează în jurul vârstei de 90 de ani şi că este foarte puţin probabil ca vreodată să crească peste 115 ani.

Acestea sunt, însă, doar numele pentru franţuzoaica Jeanne Louise Calement, care a trăit 122 de ani. Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată pe planetă s-a născut în 1875 şi a murit în 1997.

Dacă acest record va fi vreodată doborât, rămâne de văzut, însă Einmahl îşi doreşte ca studiul său să fie publicat luna viitoare, iar detaliile ar putea revela cheia spre o viaţă mai lungă.


 

--

Citește și: