Dacă partenerul tău îți spune des aceste cuvinte, viața ta sexuală se îndreaptă spre dezastru. 10 pași pentru a reveni la normal în dormitor

Dacă partenerul tău îți spune des aceste cuvinte, viața ta sexuală se îndreaptă spre dezastru. 10 pași pentru a reveni la normal în dormitor
Publicat: 01/02/2018, 09:22
Actualizat: 01/02/2018, 16:15
În momentul în care am ajuns să ne simțim și să ne purtăm ca doi buni prieteni, fără viață sexuală și cu simțurile amorțite, acest lucru poate fi un bun semnal de alarmă pentru căsnicie sau pentru relația noastră.
În cazul în care am ajuns să ne surprindem tot mai mult fantasmând cu privire la colega sau colegul de serviciu, e clar, avalanșa s-a pornit.
Desigur, putem avea impresia că începând o altă relație sau dând curs unor oportunități sexuale de moment putem fi mai fericiți.
Însă, reprimarea dorinței sexuale, reducerea momentelor de intimitate în cuplu, alocarea timpului liber în favoarea serviciului, este tiparul care se va repeta în orice relație viitoare, atâta timp cât nu facem un mic efort să întreținem armonia în cuplu și să avem o viață de familie echilibrată.

Psihoterapeutul Simona Grigore consideră că o relație poate fi readusă pe linia de plutire atâta timp cât cei doi parteneri nu uită care au fost lucrurile ce i-au unit cândva. Află care sunt, în opinia specialistului, factorii care pot contribui la obținerea unui vieți sexuale satisfăcătoare. Iată ce spune psihoterapeutul pentru CSID:

1. Alegem de comun acord un moment al zilei în care avem suficient timp să discutăm despre cum simțim legătura dintre noi, aici și acum. Ne asigurăm că nimic din cotidian nu perturbă acest interval în care ne decidem să ne aducem pe noi și relația noastră în discuție.

2. De multe ori, anunțăm ceea ce simțim în legătură cu sexualitatea în cupluprin mesaje de tipul„Eu…” și avem tendința să spunem„Tu ai făcut..”, „Tu n-ai vrut”. De aceea, e de preferat să ținem cont de modul în care ne exprimăm, pentru că astfel riscăm să transformăm discuția într-un claxon continuu și supărător (tu!tu!tU!) la adresa partenerului. Astfel, nu vom obține decât o reacție de apărare sau atac din partea acestuia și vom pierde din vedere obiectivul inițial.Exprimarea pe care e indicat să o folosim: „Eu mă simt …”, „Eu am perceput …”, „Mie mi s-a părut…” iar apoi facem loc în relație și celuilalt, invitându-l să se exprime:„Pentru tine cum este?”

3. Ne asumam că există riscul să dăm naștere unui conflict, dar e indicat să ne amintim de fiecare dată că atâta timp cât conflictul este în relație, și nu în afara ei, și este dat de prezența unei a treia persoane, iar intenția de a readuce armonia în cuplu este de ambele părți, menținerea obiectivului în prim plan este cel mai important aspect.

4. Alocăm zilnic 10 minute de calitate pentru cuplu.Atunci există îmbrățișări și mângâieri, fără cuvinte. Acest timp poate fi oricând, dimineața sau seara, dar este foarte important să facă parte din rutina zilnică și corpurile să se întâlneasca la nivel fizic, nu neapărat verbal.

5. Ținuta este foarte importantă, iar ea pornește de la felul în care ne pieptănăm, până la îngrijirea corporală, până la hainele pe care le purtăm, atât în mediul exterior, cât și acasă. Vom vedea că acestea ne creează o anumită stare, atât nouă, cât și celor din jur.De multe ori, la auzul acestor cuvinte, mecanismele de apărare ne determină să spunem sau să gândim că nu avem suficient timp și dispoziție să ne ocupăm de toate acestea. Dar ce ar fi să ne facem?Cu cât adoptăm o ținută îngrijită, care să ne pună în valoare unul dintre punctele forte ale corpului nostru, aspect apreciat cândva de partenerul de viață, cu atât senzațiile interioare vor fi mai bune, iar acest lucru se va vedea și la exterior.

CITEȘTE CONTINUAREA ÎN CSID

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”