22 decembrie 201618:3944

Bradul de Crăciun, mai mult decât un ornament. Cum îl putem alege cu responsabilitate

Crăciunul bate la uşă, la fel şi bucuria prilejuită de alegerea bradului. Deşi, de cele mai multe ori, singurul criteriu pe care îl avem în vedere când achiziţionăm bradul de Crăciun este cel estetic, rolul "decorativ" al acestuia nu ar trebui să rămână în limitele încăperii. Singurul obstacol între el şi natură suntem noi, iar sărbătorile de iarnă nu ar trebui să îi curme durata de viaţă, din contră. Un brad ales cu grijă înseamnă o nouă şansă pentru pădurile din România. Prin urmare, echipa „Plantăm fapte bune în România”, care din 2011 contribuie la creşterea suprafeţei împădurite a României, vă oferă două alternative prin care care puteţi alege cu responsabilitate bradul de Crăciun.

Puteţi alege brăduţul sau molidul în ghiveci, care să aibă până în şapte ani, din pepinierele româneşti. După ce trece sezonul rece, iar acesta va fi fost păstrat la cel mult 20°C, ferit de surse de căldură şi udat din două în două zile, îl puteţi planta în grădina blocului sau în curte, într-un loc umbros şi cu îngrăşământ la rădăcini.

O altă variantă poate fi brăduţul artizanal sau cel din materiale refolosite sau reciclate. El poate fi cumpărat sau confecţionat în casă folosind diferite materiale la îndemână.

Cum îngrijeşti bradul

Unde creşte bradul

Gândul a lansat campania "România, treci pe verde!", un demers care îşi propune să treacă de graniţele formale ale jurnalismului şi să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său. Or, viitorul fiecăruia înseamnă mai mult decât spaţiul său personal, înseamnă tot ceea ce-l înconjoară.

Gândul vă invită să vă alaturaţi unei acţiuni ample şi pe termen lung de reîmpădurire a României, să construim un viitor curat pentru noi, copiii şi nepoţii noştri. Startul l-am dat, sâmbătă, 19 noiembrie, alături de Asociaţia EcoAssist şi iniţiativa „Plantăm fapte bune în România”.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.