RĂZBOI TOTAL între un ȘAMAN canadian stabilit lângă SARMIZEGETUSA și un grup de DACI. De ce L-AU CIOMĂGIT cei șase CIOBANI pe vraciul din Munții Orăștiei

Publicat: 16/08/2018, 15:36
Actualizat: 19/11/2018, 12:57

Stephen Izreal are o poveste cu iz de scenariu de Hollywood. Cei 7 ani în Tibet petrecuți de Brad Pitt pe marile ecrane pălesc în raport cu istoria personală a șamanului canadian, stabilit lângă un sat din apropierea Sarmizegetusei Regia. Din spusele sale, provine dintr-o familie cu strămoși indieni din tribul Mohawk, iar în Canada a fost considerat un „vindecător” frecventat de mii de oameni. Înainte de a ajunge în Munții Orăștiei, a povestit el pentru presa locală, canadianul a călătorit în locuri celebre pentru spiritualitatea civilizațiilor care le-au locuit, vizitând Yukatan din Mexic, Machu Picchu din Peru și piramidele egiptene, luând lecții de la șamani, beduini și vraci.

Acum trei ani, Stephen și soția sa, Teodora, au cumpărat o casă în comuna Orăștioara de Sus, pe care au transformat-o într-un centru turistic mai puțin obișnuit, de unde poți cumpăra tot ce nu găsești în magazinele tradiționale de suveniruri, de la cărți despre „venerația Traco-Dacilor asupra zeității în forma Reginei Albinelor și mierea psihedelică” și până la diferite amintiri, create de artizani români, de inspirație istorică și spirituală dacică. „Vatra„, așa cum au numit cei doi soți așezământul cultural-turistic, devenit destul de repede un punct de atracție pentru cei interesați de reîntoarcerea lui Zamolxis.

Suficient pentru ca tensiunile interculturale să se cronicizeze între el și localnici. Șamanul s-a plans tot mai des că „ciobanii” locului se dedau la orgii bahice în împrejurimi și vandalizează zonele turistice, afișând un comportament obscen în apropierea grupurilor de copii care vizitează „Vatra”. Și că autoritățile nu fac nimic să asigure paza și salubritatea ariei din proximitatea Sarmizegetusei Regia, unul dintre cele mai importante situri arheologice din România. De cealaltă parte, localnicii se simt invadați de „afacerea” canadianului, proferând amenințări în comentarii pe pagina de socializare.

Zilele trecute, soția lui Stephen, care a chemat Poliția după ce casa a fost atacată de localnici, a anunțat pe pagina sa de Facebook; „Localnici în stare de ebrietate amenință zona turistică a Sarmizegetusei Regia. Stephen a fost atacat de 6 bărbați beți. Incidentul a avut loc la centrul turistic Vatra. Stephen are 2 coaste fracturate, vânătăi pe piept și pe cap. Condusul sub influența alcolului poate cauza accidente teribile, iar zona nu are un număr adecvat de polițiști care să preia apelurile. Vă întrebăm: CE SĂ FACEM? Să îi dăm în judecată pentru a comunica un mesaj puternic către comunitate sau să îi lăsăm să își continue viață cu obiceiurile lor acceptate? Mulțumim pentru sugestii”.

„Am încercat să sunăm la Poliția Locală și nimeni nu a răspuns, la Jandarmeria locală și nimeni nu a fost disponibil, așa că a trebuit să ne descurcăm singuri”, a relatat și Stephen, într-o postare pe Facebook.

Canadianul a lansat și un apel video pe pagina sa de socialiare, în care susține că „această regiune a Sarmizagetusa Regia s-a transformat într-un loc frecventat de bețivi, care aruncă gunoaie peste tot fără să fie sancționați sau împiedicați de nimeni. Recent, prețul de intrare a fost majorat, iar o parte din acești bănuți ar trebui să fie alocați protecției zonei.

„Noi trebuie să ne dăm seama că este o zonă turistică internațională și nu puteți să vă comportați astfel. Vor trece trei luni până mă voi reface. Ce credeți? Ar trebui să îi dăm în judecată pe acești bărbați sau ar trebui să îi lăsăm în pace să continue să vandalizeze unul dintre cele mai importante locuri pentru istoria românilor ?”, este apelul canadianului.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului