Yair Netanyahu – denunț involuntar împotriva tatălui, sub aburii alcoolului, între două cluburi de striptis

Yair Netanyahu - denunț involuntar împotriva tatălui, sub aburii alcoolului, între două cluburi de striptis
Publicat: 13/01/2018, 22:14
Actualizat: 15/01/2018, 09:48

Fiul cel mare al premierului, Yair Netanyahu, a comis-o din nou.

Canal 2 TV a transmis o înregistrare audio din 2015, ai cărei protagoniști sunt Yair Netanyahu, fiul lui Jackob (Koby) Maimon, magnatul gazelor, și un tânăr, apropiat al miliardarului australian James Paker (cel logodit la un moment dat cu Mariah Carey). E vineri spre sâmbătă (noaptea de Shabbat) și băieții sunt într-un turneu bahic pe la cluburile de striptis din Tel Aviv. Discută despre bani (o prostituată costă 400 de șekeli, echivalentul a circa 100 de euro) și despre fete. Yair se arată dispus să-și ofere fosta iubită, ca să-și plătească datoriile. Ceea ce șochează e o replică a lui Yair, adresată lui Nir Maimon: „Frățioare, taică-miu a obținut un contract de 20 de miliarde pentru taică-tu și nu poți să-mi dai 400 de șekeli?”, ba chiar insistă, reamintind cum prim ministrul Netanyahu a luptat în Knesset pentru a i se atribui bătrânului Maimon concesiunea exploatării unui câmp de gaze aflat în largul mării.

Înregistrarea a fost oferită mai multor instituții media, care însă n-au avut curajul sau resursele să o achiziționeze. A cumpărat-o Canal 2, în schimbul a 50.000 de șekeli (aproximativ 12.000 de euro) și a anunțaț că mai există o parte deosebit de delicată, pe care deocamdată nu au făcut-o publică, dar au anunțat că urmează, la momentul potrivit, să o facă.

Yair (26 de ani) nu are încă nici un fel de ocupație, nepărăsind încă statutul de „copil de bani gata”. Singura sa preocupare serioasă a fost când și-a îndeplinit serviciul militar, în cele mai blânde condiții, la biroul purtătorului de cuvânt al Armatei.

Revolta publicului israelian legată doar de dezvăluirea privind afacerea Isramco (numele comapniei de exploatare a gazelor), care la vremea respectivă a suscitat multe discuții și vine acum să le confirme bănuielile. E vorba despre faptul că, pentru prima oară în istoria statului, fără nici un motiv de securitate, fiii unui premier (e vorba și despre fratele lui Yair) beneficiază de protecție (gardă de corp a Shin Bet și șofer).

Revoltătoare, de asemenea, e reacția premierului. Inițial a acuzat presa, ca de obicei: „Aceasta este un nou record al infamiei în vânătoarea de vrăjitoare și atacurile fără precedent asupra familiei noastre, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în cazul altora premieri ai căror copii au fost împotriva armatei israeliene chiar și vreme de război”. Ulterior și-a scuzat odrasla, pe motivul că a vorbit sub influența alcoolului. Joi, în Cabinet, a cerut ministrului Justiției, doamna Ayelet Shaked, să verifice legalitatea acestor „scurgeri de informații”: „Este momentul ca sistemul dumneavoastră de Justiție să înceapă să acționeze și să ne apere. E serios! S-a întâmplat astăzi cu Yair Netanyahu, mâine se întâmpla cu Regev (doamna Miri Regev, ministrul Culturii, n..m.), cu Kahlon (Moshe Kahlon, ministrul Finanțelor, n.m.) și cu alții”. Doamna Regev, un fel de Nimrata Haley (păstrând proporțiile), se lansase înainte, în fața colegilor de guvern, într-o patetică argumentație în favoarea unei anchete imediate asupra celor care și-au permis să dezvăluie contribuabililor pe ce plătesc aceștia gărzi de corp și șoferi.

Se pare că premierul Netanyahu știa de înregistrare de la sfârșitul lui 2016 și că a făcut tot ce i-a stat în putință să nu fie publicată. Resuscitarea afacerii gazului, ca urmare a denunțului propriului fiu, i-ar putea aduce al treilea dosar de suspect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun