Victor Ponta, premierul unui popor de secol XIX

Victor Ponta, premierul unui popor de secol XIX
Publicat: 06/10/2015, 09:02

Ia uite ce spunea Ponta (într-un text pe care l-am aranjat puțin, ca să poată fi deslușit), în urmă cu exact o lună, în stilul ambiguu și aburitor, care l-a consacrat: „România trebuie să fie o țară europeană, și să fie solidară cu tot ceea ce se întâmplă în Europa. Că solidaritatea înseamnă drepturi și obligații, adică avem aceleași obligații cu celelalte țări, și deci trebuie să avem și aceleași drepturi. Iată că acum poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengen și, dacă suntem solidari la obligații, suntem solidari și la drepturi. Și tocmai țările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaților sunt țările care ne-au tot amânat cu Schengen-ul. Nu putem primi în niciun caz, pe termen scurt, mai mulți refugiați decât avem în acest moment capacitatea. În acest moment, capacitatea României este de 1.500 și, deja, 150 – 200 din aceste locuri sunt ocupate„.

Sigur că, presa corectă – din țară și străinătate -, care nu e chiar tâmpită precum o crede V. Ponta, a vorbit despre ceea ce a considerat a fi o „condiționare”, în acest sens, din partea României.

Ulterior, același Ponta și-a întărit poziția, făcând trimitere la președinte: „Poziția exprimată ieri de președintele Iohannis este poziția statului român adoptată în baza consultărilor cu instituțiile, adică cu Guvernul, cu celelalte instituții și domnul Iohannis v-a spus foarte clar, maxim 1780. Eu v-am dat detaliul tehnic că deja vreo 200 de locuri sunt ocupate, mai mult de atât nu putem acum”.

Fabulos și șocant, același om, revenit din Iordania, declara ieri: „Europa are o mare problemă pe care putem s-o rezolvăm doar prin solidaritate. Cred că votul de la JAI ține de trecut și, de acum încolo, trebuie să fim, nu alături de Ungaria, ci alături de celelalte țări europene în eforturile și responsabilitățile comune care ne revin”.

Întrucât, șantajul mărunt, încropit pe fugă – Schengen contra refugiați -, nu i-a adus nici un beneficiu la extern, ba dimpotrivă, Ponta încearcă să tragă un ce profit, măcar la intern, acuzându-l, tot la fel de insinuant și ipocrit, pe Iohannis.

Premierul coaliției sale se face că uită propria-i declarație dată în urmă cu o lună: „Poziția exprimată ieri de președintele Iohannis este poziția statului român adoptată în baza consultărilor cu instituțiile, adică cu Guvernul, cu celelalte instituții”.

Apoi continuă sceneta: „Trebuie să ne gândim la partea de integrare a refugiaților, în primul rând a copiilor, pentru că avem niște obligații internaționale, și cred că e și uman. Pentru că nu trebuie să ne gândim la niște oameni pe care îi ținem în niște tabere, ci trebuie să ne gândim la niște oameni care se pot integra foarte repede și în mod pozitiv în societatea românească. Cu o singură condiție – să le dăm documente, așa cum prevede legea, să le dăm acces la sănătate, la școală, la locuri de muncă, la sistemul bancar. (…) Iar în momentul în care, diverși oameni politici, din populism, din demagogie, din xenofobie, vorbesc despre 2000 sau 3000 sau 4000 de refugiați, care vor invada România, vor islamiza România, știți foarte bine că este un subiect strict demagogic. (…) Eu cred că ar trebui să avem o mentalitate mai puțin de secol XIX, și să încercăm să participăm la ceea ce înseamnă efortul european în acest domeniu”.

Adică V. Ponta, care tocmai le transmisese celor ce nu ne vor în Schengen că „nu putem primi în niciun caz, pe termen scurt, mai mulți refugiați decât avem în acest moment capacitatea, iar capacitatea României este de 1.500 de locuri, din care deja 150 – 200 sunt ocupate”, vine astăzi și bate obrazul poporului care l-a ales, că e de secol XIX.

„Când îmi spuneau, în Iordania, că la ei vin 5000 pe zi, n-am putut să le spun că la noi au ajuns patru, și că suntem, cu toții, foarte speriați. Haideți că suntem o țară de 20 de milioane de oameni…”, și-a încurajat, fascinantul Ponta, poporul.

Îl informăm, pe această cale, că noi, în general, ne-am exprimat pozitiv în privința primirii de refugiați. Atrag atenția că poziția guvernului, transmisă, oficial, președintelui Iohannis, cu semnăturile aferente, a fost cea care a condus, implicit, la votul dat de România împotriva cotelor impuse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?